Αυστραλία: Απειλητική πινακίδα προειδοποιεί όσους κάνουν πλιάτσικο (Photo)

Αυστραλία: Απειλητική πινακίδα προειδοποιεί όσους κάνουν πλιάτσικο (Photo)

Οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχουν να αντιμετωπίσουν και φαινόμενα πλιάτσικου από επιτήδειους, οι οποίοι εισβάλλουν σε εγκαταλελειμμένες οικίες, αρπάζοντας ό,τι έχει απομένει.

Σε μία μικρή πόλη της Νέας Νοτίου Ουαλίας, οι κάτοικοι μέσω μίας πινακίδας προειδοποιούν όσους θελήσουν να κάνουν πλιάτσικο στις περιουσίες τους. Η πινακίδα γράφει: «Κλέβεις; Θα σε πυροβολήσουμε».

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, οι καταγγελίες περί κλοπών σε οικίες που βρέθηκαν πολύ κοντά στο πύρινο μέτωπο, έχουν αυξηθεί. «Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές έχουν ήδη χάσει ανθρώπους της κοινότητάς τους, είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ψυχολογική ζημία από τις πυρκαγιές. Δεν χρειάζεται να τους προστεθεί και το άγχος από πιθανή επιδρομή ληστών», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της περιοχής, συμπληρώνοντας:

«Με χιλιάδες ζωές και οικίες σε κίνδυνο, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα πουν ότι είναι ΟΚ το να ληστέψουν, ή να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν μια τέτοια ζοφερή κατάσταση, στις πλάτες άλλων ανθρώπων».

Στην περιοχή Μπανγκαλί, οι αρχές συνέλαβαν την Κυριακή έναν 17χρονο, ο οποίος κρατούσε ένα κατσαβίδι αλλά και λοιπά υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα σπιτιών. Ένας 30χρονος συνελήφθη έχοντας μαχαίρι, πυρσό και μία πιστωτική κάρτα στη Βόρεια Νόουρα, ενώ η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε έναν 33χρονο στη Μορούγια, ο οποίος εθεάθη να έξω από οικίες στην περιοχή.

Με πληροφορίες από το Ladbible.com

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156582232720808&set=a.10150478251070808&type=3&theater

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter