Αυστραλία: Η 9χρονη Ανέτ κινδυνεύει με αποβολή επειδή αμφισβήτησε τον εθνικό ύμνο

Αυστραλία: Η 9χρονη Ανέτ κινδυνεύει με αποβολή επειδή αμφισβήτησε τον εθνικό ύμνο

Με μια άνευ προηγουμένου τιμωρία βρίσκεται αντιμέτωπη η εννιάρχονη Ανέτ Ντιου επειδή αρνήθηκε να σηκωθεί και να σταθεί προσοχή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο σχολείο της.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της μαθήτριας ο εθνικός ύμνος είναι ρατσιστικός και αποικιοκρατικός αφού αποκλείει τους αβορίγινες ιθαγενείς κατοίκους της Αυστραλίας πολύ πριν την έλευση των βρετανών. 

“Με τον στίχο for we are young and free (είμαστε νέοι και ελεύθεροι) αποκλείονται οι ιθαγενείς που ζούσαν εδώ χιλιάδες χρόνια πριν την αποικιοκρατία” υποστηρίζει το παιδί αλλά και όσοι τάσσονται υπέρ της. 

Όμως η δαμόκλειος σπάθη της αποβολής κρέμεται πάνω από το κεφάλι της μικρούλας που τόλμησε να αμφισβητίσει. 

Μάλιστα το θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις. Η γερουσιαστής και πρόεδρος του κόμματος “One Nation”, Πολίν Χάνσον αποκάλεσε την μικρή Ανέτ “παλιόπαιδο” και ζητά την παραδειγματική τιμωρία της. 

Η κυρία Χάνσον δήλωσε: Πρόκειται για ένα παιδί που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και ευχαριστώς θα τής έδινα μια στον πισινό” Δεν ξέρω τι σκέφτοναι τα άλλα παιδιά. Οι γονείς της έχουν ευθύνη, πρέπει να αποβληθεί από το σχολείο!

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Twitter

Πηγή: news.com.au.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter