Αυστραλία: Η τελευταία ανάβαση στον πασίγνωστο μονόλιθο Ουλουρού

Αυστραλία: Η τελευταία ανάβαση στον πασίγνωστο μονόλιθο Ουλουρού

Λίγες ώρες απομένουν για την οριστική απαγόρευση αναρρίχησης σε ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Δυτικής Αυστραλίας. «Φρενίτιδα» από τον κόσμο, πανηγυρίζουν οι «Ανιάνγκου».

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια γεμάτα καταγγελίες και βροντερά παράπονα από τη φυλή «Ανιάνγκου», η οποία έβλεπε τον μονόλιθο Ουλουρού να καταστρέφεται από τις αναρριχήσεις των τουριστών. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας άκουσε τα παράπονα της φυλής που κατοικεί για χιλιετίες στην περιοχή, απαγορεύοντας την αναρρίχηση στον μονόλιθο Ουλούρου, η «Άγερς Ροκ», όπως ήταν γνωστός παλαιότερα.

Τρέχουν να προλάβουν οι τουρίστες

Η απόφαση απαγόρευσης της αναρρίχησης είναι γνωστή εδώ και μερικές ημέρες. Το Σάββατο (26/10) είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν τον πασίγνωστο μονόλιθο, γεγονός που έχει προκαλέσει φρενίτιδα. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν στην περιοχή για να ανέβουν στην κορυφή του μονολίθου πριν από την απαγόρευση.

Την Κυριακή (27/10) το πάρκο Ουλουρού θα πραγματοποιήσει ειδική τελετή με αφορμή την απαγόρευση της αναρρίχησης, στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη των «Ανιάνγκου», οι οποίοι εδώ και 35 χρόνια αγωνίστηκαν σκληρά για να αποτρέψουν τις αναρριχήσεις στον μονόλιθο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter