Αυστραλία: Η χώρα καίγεται και ο πρωθυπουργός… διακοπεύει

Αυστραλία: Η χώρα καίγεται και ο πρωθυπουργός… διακοπεύει

«Συγγνώμη» αναγκάστηκε να ζητήσει ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, επειδή επέλεξε εν μέσω φονικών πυρκαγιών να μεταβεί αυτήν την εβδομάδα στη Χαβάη για διακοπές.

Έντονες αποδοκιμασίες προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, πραγματοποίησε απρογραμμάτιστο ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά του, όταν οι τεράστιες πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε τη χώρα και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι υψηλές θερμοκρασίες σπάνε ρεκόρ ενισχύοντας τις φωτιές και αυξάνοντας τα θύματα.

Παρότι μέλη της κυβέρνησης έσπευσαν αρχικά να τον καλύψουν χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένη» την άδεια του πρωθυπουργού και διαψεύδοντας τις φήμες ότι βρισκόταν στη Χαβάη, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών οι οποίοι βγήκαν επί τούτου στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είναι όντως διακοπές στο νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Για να δικαιολογηθεί, είπε ότι αναγκάστηκε να πάει διακοπές νωρίτερα από το προβλεπόμενο, επειδή τον Ιανουάριο έχει να συναντήσει τον Ιάπωνα ομόλογό του και άλλες υψηλόβαθμες συναντήσεις. Θεώρησε, επίσης, ότι θα ελάφραινε την θέση του ισχυριζόμενος ότι ενημερωνόταν τακτικά για τις εξελίξεις στη χώρα του.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τεσσάρων τελευταίων μηνών στην Αυστραλία, περισσότερα από 700 σπίτια έχουν καταστραφεί και εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί ολοσχερώς, σύμφωνα με το BBC.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter