Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Επένδυση 21.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Αυστραλία: Ινδός επιχειρηματίας σχεδιάζει το μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο του κόσμου

Ο όμιλος Adani, ο μεγαλύτερος εξορυκτικός όμιλος της Ινδίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ανθρακωρυχείου στην ιστορία της Αυστραλίας, ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Γκαουτούμ Αντάνι, πρόεδρος του ομίλου, θα επιβλέψει την κατασκευή του μεγαλύτερου ανθρακωρυχείου της χώρας στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, με την προκαταρκτική φάση της κατασκευής να ξεκινά σε 3 μήνες.

Το έργο Carmichael θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανθρακωρυχεία στον κόσμο και αναμένεται να κοστίσει συνολικά 21,7 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (16,2 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ), αποτελώντας αυτό που ο Αντάνι χαρακτήρισε «ένα από τα μεγαλύτερα μεμονωμένα έργα υποδομών και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην πρόσφατη ιστορία της Αυστραλίας».

«Είναι μια ιστορική ημέρα για τον όμιλο Adani, μια ιστορική ημέρα για το Κουίνσλαντ και μια ιστορική ημέρα για τις ινδικές επενδύσεις στην Αυστραλία», δήλωσε ο Αντάνι. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση ινδικής επιχείρησης στην Αυστραλία και πιστεύω ότι κι άλλοι θα ακολουθήσουν με επενδύσεις και εμπορικές συμφωνίες».

Παρά την βεβαιότητα του Αντάνι ότι θα προχωρήσει το έργο, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν έχει ακόμα ανακοινώσει πώς εξασφάλισε χρηματοδότηση για το έργο, καθώς πολλές από τις μεγάλες τράπεζες της χώρας κρατούν αποστάσεις από αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.