Αυστραλία: Κατηγορίες κατά τριών ανδρών για τρομοκρατία

Αυστραλία: Κατηγορίες κατά τριών ανδρών για τρομοκρατία

Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος τριών ανδρών οι οποίοι φέρεται να προκάλεσαν φωτιά σε σιιτικό τέμενος στη Μελβούρνη πέρυσι, αντλώντας έμπνευση από το Ισλαμικό Κράτος και με σκοπό να διχάσουν τη μουσουλμανική κοινότητα.

Δύο από τους άνδρες είχαν ήδη συλληφθεί και αναμένεται να περάσουν από δίκη ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας πέρυσι, ενώ ένας τρίτος –ένας 29χρονος από τη Μελβούρνη– συνελήφθη αργά χθες βράδυ.

Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζουν οι τρεις άνδρες είναι η ισόβια κάθειρξη για την εμπρηστική επίθεση στο Ισλαμικό Κέντρο Ιμάμης Άλι τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο συντονιστής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αυστραλιανής ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε πως η επίθεση εναντίον ενός χώρου λατρείας δεν έχει θέση στην κοινωνία.

«Είναι σαφές πως αυτές οι εμπρηστικές επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να τρομοκρατήσουν όσους συχνάζουν σε αυτό το τέμενος και την ευρύτερη μουσουλμανική κοινότητα», δήλωσε σήμερα ο βοηθός επίτροπος Ίαν Μακάρτνι.

Η Αυστραλία, που είναι πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και έχει στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, έχει τεθεί σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού από το 2014 για επιθέσεις από εγχώριους μαχητές που επιστρέφουν από τις μάχες στη Μέση Ανατολή, ή από υποστηρικτές τους.

Αν και υπήρξαν διάφορες επιθέσεις «μοναχικών λύκων», αξιωματούχοι λένε πως 13 σημαντικές συνωμοσίες έχουν αποτραπεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις άνδρες είναι οπαδοί του ριζοσπαστικού σουνιτισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter