Αυστραλία-κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ 1.323 ημερήσιων κρουσμάτων

Αυστραλία-κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ 1.323 ημερήσιων κρουσμάτων

Η Αυστραλία ανέφερε έναν αριθμό ρεκόρ 1.323 περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, καθώς έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο, η χώρα θα αρχίσει να ζει με τον κορονοϊό εντός της κοινότητας, μετά την αρχική επιτυχία που είχε στην καταστολή των κρουσμάτων.

Η Νέα Νότια Ουαλία, που είναι η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, αλλά και το επίκεντρο των κρουσμάτων μόλυνσης από την παραλλαγή Δέλτα, ανέφερε 1.218 περιστατικά μόλυνσης, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για την ελαφρά χαλάρωση των περιορισμών, μετά την επιβολή λοκντάουν για εννέα εβδομάδες.

Το λοκντάουν αυτό, έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν έχει υποστηρίξει το άνοιγμα της πολιτείας, μόλις επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού με ηλικία άνω των 16 ετών.

«Άσχετα με την πορεία των αριθμών …, η διπλή δόση εμβολίου σε ποσοστό 70% στη Νέα Νότια Ουαλία, σημαίνει ελευθερία για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε η Μπερετζικλιάν.

Η ίδια, δήλωσε σήμερα ότι η πολιτεία βρίσκεται στο μισό της διαδρομής για την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού που έχει τεθεί.

Στη Βικτόρια, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας και διανύει το έκτο λοκντάουν που έχει επιβληθεί από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρθηκαν σήμερα 92 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι το λοκντάουν στην πολιτεία του, το οποίο αναμένεται να τερματιστεί την Πέμπτη, θα παραταθεί, χωρίς να μπορεί να ανακοινώσει για πόσο χρονικό διάστημα.

«Βλέπουμε πολλά περισσότερα κρούσματα σήμερα, ώστε να μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά το άνοιγμα αργότερα μέσα στην εβδομάδα» εξήγησε ο Άντριους.

Η περιοχή της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, όπου βρίσκεται η εθνική πρωτεύουσα Καμπέρα, ανέφερε 13 κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter