Αυστραλία: Μισθολογική ισότητα για γυναίκες και άνδρες στο ποδόσφαιρο

Αυστραλία: Μισθολογική ισότητα για γυναίκες και άνδρες στο ποδόσφαιρο

Την διεκδίκησαν και την κέρδισαν. Σε συμφωνία ήρθαν οι ποδοσφαιρίστριες της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας όσον αφορά τις αποδοχές τους, οι οποίες θα ανέβουν στα μισθολογικά επίπεδα των ανδρών συναδέλφων τους.

«Ίδια δουλειά, ίδια λεφτά». Έτσι ξεκινάει το άρθρο της η γαλλική «Monde» για την ιστορική συμφωνία που εξασφαλίζει στις «Ματίλντας», τις ποδοσφαιρίστριες της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας, μισθολογική ισότητα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

«Το ποδόσφαιρο είναι το παιχνίδι όλου του πλανήτη και αυτή η νέα συλλογική σύμβαση αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υιοθέτηση των αξιών της ισότητας, της ολοκλήρωσης και των ίσων ευκαιριών», δήλωσε ο Κρις Νίκου, πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας, αφότου παρουσίασε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Είναι λίγο ως πολύ αυτό που πάντα ονειρευόμασταν», είπε η Ελίζ Κέλοντ-Νάιτ, μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι δείγμα «σεβασμού» προς τις γυναίκες.

Σημαντική ως προς τη μοναδικότητά της παγκοσμίως, η συμφωνία επιδέχεται βελτίωσης. Όπως το να υπερβεί τα τέσσερα χρόνια που διαρκεί και να αποκτήσει μόνιμη ισχύ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter