Αυστραλία: Μωρό φάλαινα έμπλεξε σε προστατευτικά δίχτυα κατά των καρχαριών (Video & Photos)

Αυστραλία: Μωρό φάλαινα έμπλεξε σε προστατευτικά δίχτυα κατά των καρχαριών (Video & Photos)

Διασώστες στην Χρυσή Ακτή της πολιτείας Κουίνσλαντ κατάφεραν να απελευθερώσουν ένα φαλαινάκι που είχε πιασθεί στο δίχτυ που τοποθετείται για να μην εισέρχονται καρχαρίες. 

Οι διασώστες είδαν το φαλαινάκι να κινδυνεύει σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την ακτή. Οπως διηγήθηκαν μετά, το μικρό ήταν τρομαγμένο και δυστυχισμένο ενώ από κοντά ήταν και η μητέρα του η οποία δεν μπορούσε να το βοηθήσει να απελευθερωθεί. Οι διασώστες προσπαθούσαν επί μία περίπου ώρα να απελευθερώσουν το μικρό το οποίο είχε υποστεί κοψίματα και εκδορές. Η μαμά – φάλαινα, όπως είπαν μετά οι διασώστες, ήταν δίπλα τους σχεδόν και παρακολουθούσε με αγωνία να προσπαθούν να σώσουν το μωρό της.

Το μικρό προφανώς είχε μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα παγιδευμένο στο δίχτυ, καθώς οι πληγές του είναι αρκετά βαθιές χωρίς όμως να είναι απειλητικές για τη ζωή του.

Τα δίχτυα για τους καρχαρίες χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην Αυστραλία για να προστατεύουν τους λουόμενους, όμως κάθε χρόνο αρκετές φάλαινες παγιδεύονται καθώς μεταναστεύουν κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής.

https://twitter.com/myamigocouk/status/1049579716062015488

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter