Αυστραλία: Οργή για ομογενή μέτοχο γηροκομείου της Μελβούρνης που «χτυπήθηκε» από κορονοϊό

Αυστραλία: Οργή για ομογενή μέτοχο γηροκομείου της Μελβούρνης που «χτυπήθηκε» από κορονοϊό

Στην Ελλάδα φέρεται να βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες ο Ελληνοαυστραλός μεγιστάνας, Πίτερ Αρβανίτης, συνοδεία της συζύγου του, την ίδια ώρα που οι αυστραλιανές Αρχές διεξάγουν έρευνες για πιθανές ευθύνες σχετικά με τον θάνατο 38 διαμενόντων από κορονοϊό.

Ο Πίτερ Αρβανίτης ανήκει στην συνωμοταξία των πλουσίων ομογενών της Μελβούρνης, κατέχοντας το 50% του οίκου ευγηρίας «Epping Gardens», ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν «χτυπήθηκε» από τον νέο κορονοϊό, με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μεταξύ εργαζομένων και ενοίκων, με 38 εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ο Πίτερ Αρβανίτης και η σύζυγός του, Αρετή, επέλεξαν να φύγουν από την Αυστραλία μεταβαίνοντας στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, με τον ομογενή μεγιστάνα να δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει», την ώρα που στη Μελβούρνη, οι οικογένειες των ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στο γηροκομείο «Epping Gardens» επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση, κατηγορώντας εκείνον και τον συνέταιρό του, (επίσης ομογενή) Τόνι Αντωνόπουλο, για μειώσεις προσωπικού και έλλειψη σχεδίου αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενοίκων του γηροκομείου που απεβίωσαν εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις προθέσεις του Αρβανίτη, αναφορικά με το εάν ο ίδιος σκοπεύει να επιστρέψει στη Μελβούρνη, με τις υποψίες να εντείνονται μετά την απόφαση του μεγιστάνα να θέσει προς πώληση το μέγαρό του στην περιοχή Τουράκ.

Ο ίδιος ο Αρβανίτης επισημαίνει ότι θα επιστρέψει στη Μελβούρνη «το συντομότερο δυνατόν», ανάλογα με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί λόγω Covid-19. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η πώληση του μεγάρου του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει προχωρήσει σε αρκετές αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας.

Πηγή: neoskosmos.com, theage.com.au

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter