Αυστραλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την καταδίκη για παιδεραστία υψηλόβαθμου κληρικού της Καθολικής Εκκλησίας

Αυστραλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την καταδίκη για παιδεραστία υψηλόβαθμου κληρικού της Καθολικής Εκκλησίας

Ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού και σύμβουλος του πάπα Φραγκίσκου, καταδικάστηκε το Μάρτιο του 2019 σε φυλάκιση έξι ετών για σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών.

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας της καταδίκης του σε φυλάκιση έξι ετών, ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης του Βατικανού, Τζορτ Πελ, ο πιο υψηλός αξιωματούχος της Καθολικής Εκκλησίας στον κόσμο ο οποίο βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πάπας Φραγίσκος δήλωσε προτού χοροστατήσει θείας λειτουργίας στο Βατικανό: “Θα ήθελα να προσευχηθώ σήμερα για όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από άδικες καταδίκες ως αποτέλεσμα αδιαλλαξίας (προς το πρόσωπό τους)”.

Ο Πελ ήταν το νούμερο τρία στην ιεραρχία του Βατικανού, επικεφαλής των οικονομικών της Αγίας Έδρας και υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η πενταετής θητεία του ως “ταμίας” του Βατικανού ολοκληρώθηκε λίγες μέρες προτού καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για την κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών τη δεκαετία του ’90. Ο πάπας Φραγκίσκος τον είχε απομακρύνει από το στενό κύκλο συμβούλων του δύο μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, το γεγονός ότι ο Πελ έχει ήδη περάσει εδώ και τρία χρόνια την ηλικία κατά την οποία καρδινάλιοι και αξιωματούχοι του Βατικανού παραιτούνται από τις θέσεις τους σημαίνει ότι δεν αναμένεται να επιστρέψει στην θέση του στην Αγία Έδρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter