Αυστραλία: Χάος στο Όπεν του τένις λόγω Covid-19

Αυστραλία: Χάος στο Όπεν του τένις λόγω Covid-19

Xαοτική είναι η κατάσταση στη Μελβούρνη εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν τέννις, αφού 600 παίκτες και κριτές υποχρεώθηκαν σε ατομική καραντίνα.

Η οδηγία των αρχών δόθηκε μετά το κρούσμα Covid-19 σε έναν υπάλληλο ξενοδοχείου όπου μένουν αθλητές και επίσημοι.

Οι αγώνες στα πέντε τουρνουά «προθέρμανσης» που διεξάγονται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη σταμάτησαν προληπτικά μέχρι νεωτέρας. Ανάμεσα στους τενίστες που βρίσκονται στην Αυστραλία για να συμμετάσχουν στο περίφημο Όπεν είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Οι αθλητές και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι θα υποβληθούν σε τεστ πριν «απελευθερωθούν». Οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Όλοι όσοι ταξίδεψαν στη Μελβούρνη για το Όπεν υποχρεώθηκαν να απομονωθούν για 14 μέρες πριν ξεχυθούν στα γήπεδα. Η Αυστραλία έχει καταγράψει ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού και ελπίζει να κρατηθεί «καθαρή» στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ωστόσο, υπάρχει πλέον πραγματικός κίνδυνος ματαίωσης και πολλοί πιστεύουν ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Εκτός με τους αθλητές και τους κριτές που μπήκαν εκ νέου σε καραντίνα, δόθηκε παρόμοια εντολή και σε εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι θεωρούνται «τυχαίες επαφές» του υπαλλήλου που βρέθηκε θετικός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter