Αυστραλία: Χιλιάδες υπογραφές υπέρ αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Αυστραλία: Χιλιάδες υπογραφές υπέρ αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Τις τελευταίες μέρες συγκεντρώνονται υπογραφές στην Αυστραλία, υπό μορφή επίσημου υπομνήματος, προκειμένου να πιεστεί η αυστραλιανή βουλή να αναγνωρίσει την FYROM ως «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Κόσμος» που εκδίδεται στην Αυστραλία, στο υπόμνημα των καταγόμενων από τη FYROM, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη βουλή της Αυστραλίας (αριθμός υπομνήματος – Petition Number EN0512), αναφέρεται ότι αυτό αποτελεί πρωτοβουλία ομάδας Αυστραλών πολιτών (Certain citizens of Australia) και απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη του κοινοβουλίου.

Το υπόμνημα, που έχει ήδη υπογραφεί από τρεις και πλέον χιλιάδες Αυστραλούς πολίτες, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Αυστραλία αναγνωρίζει την Δημοκρατία της Μακεδονία ως “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” υποστηρίζοντας ότι η θέση της είναι εναρμονισμένη με την ετυμολογία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όμως 140 χώρες-μέλη του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και τέσσερα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου του ΟΗΕ (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα) αναγνωρίζουν την Δημοκρατία της Μακεδονίας με το ιστορικό και συνταγματικό της όνομα. Στο πνεύμα της δημοκρατίας, των βασικών ελευθεριών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας, αλλά και της νομιμότητας, η Αυστραλία θα πρέπει να αναγνωρίσει την Δημοκρατία της Μακεδονίας με το ιστορικό και συνταγματικό της όνομα. Καλούμε τη Βουλή των αντιπροσώπων να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, του Καναδά και άλλων 135 χωρών και να πράξουν το ίδιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter