Αυστραλιανό Όπεν: Εποποιία Ναδάλ και απόλυτη πρωτιά!

Αυστραλιανό Όπεν: Εποποιία Ναδάλ και απόλυτη πρωτιά!

Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο νέος πρωταθλητής του Αυστραλιανού Όπεν και ταυτόχρονα ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Γκραν Σλαμ στην ιστορία του τένις!

Ο 35χρονος Ισπανός νίκησε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με επική ανατροπή από το 0-2 στον συγκλονιστικό τελικό, που ολοκληρώθηκε σε 5 ώρες και 24 λεπτά στη Μελβούρνη: 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5.

Πλέον ο Ναδάλ μετράει 21 τίτλους σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, έναντι 20 των Ρότζερ Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του στη Μελβούρνη (2009), ενώ έχει στο παλμαρέ του και 13 Ρολάν Γκαρός, 2 Ουίμπλεντον και 4 U.S. Open.

Ο ασυναγώνιστος Ναδάλ πανηγύρισε γονατιστός στον αγωνιστικό χώρο και με γύρο θριάμβου, πριν χαθεί στις αγκαλιές των συνεργατών του.

«Ήταν ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στην καριέρα μου», ομολόγησε από το μικρόφωνο του γηπέδου. «Πριν από μερικούς μήνες δεν ήξερα καν αν θα ξαναπαίξω τένις, σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας, θα μείνετε στην καρδιά μου για πάντα, ιδίως εσείς που μείνατε κοντά μου στις δύσκολες ώρες. Ίσως αυτό να είναι το τελευταίο Αυστραλιανό Όπεν της καριέρας μου, αλλά έχω τόση ενέργεια που νιώθω ότι μπορώ να συνεχίσω επί ώρες»!

Ο Ναδάλ προερχόταν από 6 μήνες απραξίας λόγω εγχείρησης. Ο σημερινός αγώνας ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός στην ιστορία των Γκραν Σλαμ.

Ο Μεντβέντεφ (που στον ημιτελικό νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά) έπαιξε εκπληκτικό τένις και προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο Ναδάλ ήταν ρομπότ με σάρκα και οστά στα τελευταία τρία σετ.

Μάλιστα, ο Ναδάλ προηγήθηκε στο πέμπτο σετ με 5-3 και 30-0, αλλά έχασε τέσσερις απανωτούς πόντους και κράτησε τον Ρώσο στο παιχνίδι.

Όμως ο Ισπανός απάντησε με δικό του «μπρέικ» και τελείωσε τον συναρπαστικό αγώνα στο δικό του σέρβις, μέσα σε αποθέωση από το κοινό που κατέκλυσε την Rod Laver Arena.

«Είσαι ο καλύτερος, σε ευχαριστώ», φάνηκε να λέει ο ηττημένος στον θριαμβευτή, τη στιγμή της πατροπαράδοτης χειραψίας. Μετά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ αστειεύτηκε: «Πότε θα τα παρατήσεις επιτέλους;»

Η Αυστραλέζα Άσλεϊ Μπάρτι κέρδισε χθες τον τίτλο στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών, αλλά οι Ελληνοαυστραλοί Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης κατέκτησαν το τρόπαιο στο διπλό ανδρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter