Αυστρία: 4.200 νοσηλεύονται με κορονοϊό – 691 από αυτούς σε ΜΕΘ

Αυστρία: 4.200 νοσηλεύονται με κορονοϊό – 691 από αυτούς σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, η επίπτωση επτά ημερών, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι τώρα στην Αυστρία 348, σε εθνικό επίπεδο 2.983 άνθρωποι έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα του Covid-19, ενώ σήμερα 4.251 άνθρωποι βρίσκονται σε νοσοκομειακή περίθαλψη, 691 από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα τελευταία στοιχεία των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη αναφέρουν 2.748 νέες μολύνσεις σε εικοσιτετράωρη βάση, έναντι των 4.047 την προηγούμενη ημέρα.

Στο μεταξύ, ενώ οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν αύριο, Τετάρτη, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, απόψε γινόταν γνωστό ότι οι χιονοδρομικές περιοχές στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου προτίθενται να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό και προβαίνουν στις σχετικές προετοιμασίες.

“Θα ήταν καταστροφικό για τη φήμη του τουρισμού της περιοχής εάν δεν επιτραπεί στους ντόπιους να βιώσουν την ψυχαγωγία του σκι”, αναφερόταν απόψε από τον σύνδεσμο των τιρολέζικων επιχειρήσεων τελεφερίκ.

Την ίδια στιγμή, οι τουριστικές επιχειρήσεις του ομόσπονδου κρατιδίου της Καρινθίας, ειδικά οι εποχιακές επιχειρήσεις, απαιτούν ένα αρχικό πρόγραμμα από τους πολιτικούς για πιθανό άνοιγμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ανοίξει μια επιχείρηση από την μία ημέρα στην άλλη χωρίς ένα σχέδιο, ούτε και μπορούν να δοθούν υποσχέσεις στους εν δυνάμει συνεργάτες.

Από την πλευρά της πάλι, η γειτονική Ελβετία, παρά την πανδημία, θέλει να διατηρήσει τα λιφτ του σκι ανοιχτά κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, αν και θεωρείται απίθανο πως θα είναι πολλοί οι τουρίστες που από την Αυστρία θα παρέκαμπταν σε ελβετικές χιονοδρομικές περιοχές.

Πάντως, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να διατηρήσουν τα χειμερινά αθλητικά θέρετρα κλειστά μέχρι τον Ιανουάριο, λόγω φόβου για πιθανές μολύνσεις από κορονοϊό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter