Αυστρία: Η Ελλάδα περιμένει φέτος τριάντα εκατομμύρια τουρίστες!

Αυστρία: Η Ελλάδα περιμένει φέτος τριάντα εκατομμύρια τουρίστες!

«Μεγάλες προσδοκίες έχουν οι αρμόδιοι για τον τουρισμό στην Ελλάδα λίγο πριν από την έναρξη της κύριας τουριστικής σεζόν, με τον αριθμό των τουριστών που αναμένεται να περάσουν φέτος τις διακοπές του στις ελληνικές παραλίες να φθάνει έως και τα 30 εκατομμύρια», αναφέρει εισαγωγικά σε σημερινό δημοσίευμά της, με τίτλο “Οι Έλληνες υπολογίζουν σε ένα θαυμάσιο καλοκαίρι για τον τουρισμό”, η αυστριακή εφημερίδα “Νόιες Φόλκσμπλατ”.

Τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού δείχνουν μία αύξηση των αφίξεων των επιβατών διεθνών πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2017, κατά 14 %, σε 1,85 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά ανήλθε σε 99,8 εκατομμύρια, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μία μακρόχρονη σύγκριση δείχνει πως, παρά την πτώση του 2012, παρατηρείται μία διαδοχική αύξηση της δυναμικής του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, με τις αφίξεις να ανέρχονται το 1995 σε 13,4 εκατομμύρια, και το 2015 σε 23,1 εκατομμύρια.

Ως λόγοι των υψηλών προσδοκιών για τον φετινό τουρισμό στην Ελλάδα αναφέρονται στο δημοσίευμα “η αποφυγή από τους τουρίστες της Τουρκίας και της Αιγύπτου, η ευρεία καθησύχαση για τις ελληνικές απεργιακές κινητοποιήσεις και η μετατόπιση των προσφυγικών ροών προς την Ιταλία”.

Σε ένα “καλοκαίρι-ρεκόρ” για τον τουρισμό στην Ελλάδα είχαν αναφερθεί τελείως πρόσφατα σε σχετικά δημοσιεύματά τους, τόσο η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα “Κρόνεν Τσάιτουνγκ” όσο και η θεωρούμενη ως η πλέον έγκυρη “Ντι Πρέσε”.

“Σε εκτίναξη στα ύψη οι διακοπές στην Ελλάδα” τιτλοφορούσε το δημοσίευμά της η “Κρόνεν Τσάιτουνγκ”, στο οποίο υπογράμμιζε πως η Ελλάδα ελπίζει σε ένα νέο “καλοκαίρι-ρεκόρ”, με έως και 30 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά 10 % περισσότερους από πέρυσι, με τους Γερμανούς, και προπάντων τους Αυστριακούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, να έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους.

Για “Καλοκαίρι-ρεκόρ στην Ελλάδα” έκανε λόγο στον τίτλο εκτενούς δημοσιεύματός της η “Ντι Πρέσε”, σημειώνοντας στον υπότιτλο πως “η χώρα στα νότια της Ευρώπης αναμένει για αυτή τη χρονιά μία εκτίναξη στον αριθμό των τουριστών, τέτοια που δεν υπήρξε εδώ και δεκαετίες”.

Το δημοσίευμα επισήμανε πως, έπειτα από την χρονιά-ρεκόρ το 2016, με περίπου 27,5 εκατομμύρια τουρίστες, ο αριθμός των επισκεπτών της Ελλάδας μπορεί να ανέλθει φέτος έως και στα 30 εκατομμύρια, και πως η Ελλάδα επωφελείται από διαφόρους παράγοντες, όπως από την κατάσταση ανασφάλειας σε άλλες δημοφιλείς για διακοπές χώρες, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Αλλά και σχεδόν από το σύνολο των τουριστικών παραγόντων στην Αυστρία υπογραμμίζεται τις τελευταίες εβδομάδες πως η κύρια φάση των κρατήσεων για τις διακοπές του καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Ελλάδα έχει παραλάβει τη σκυτάλη ως ο πλέον δημοφιλής θερινός τουριστικός προορισμός για φέτος.

Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία τουρισμού σε ανακοινώσεις τους και παρουσιάσεις τουριστικών καταλόγων τους, επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους όσο και τον αριθμό των τουριστικών προορισμών τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter