Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αυστρία: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα πάρει την επόμενη δόση

Τη συνέχιση των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα αναμένει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ και όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής, επειδή ένα Grexit δεν φέρνει κανένα πλεονέκτημα, εκτιμά πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους και πως θα ακολουθήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης το καλοκαίρι.

Ο Αυστριακός υπουργός διαβεβαίωσε πως στόχος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι χωρίς θετική αξιολόγηση δεν θα υπάρξει η σχεδιαζόμενη για το καλοκαίρι εκταμίευση της δεύτερης δόσης από το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε σήμερα πως για τα άμεσα δάνεια της Αυστρίας προς την Ελλάδα, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Αθήνα κατέβαλε μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς 110,86 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.