Αυστρία – Κορονοϊός: Μείωση των νοσηλευόμενων κρουσμάτων

Αυστρία – Κορονοϊός: Μείωση των νοσηλευόμενων κρουσμάτων

Νέα μείωση παρουσίασε το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με συμπτώματα του νέου κορονοϊού και, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) ανέρχονταν σε 71 και από αυτούς οι 11 βρίσκονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο συνολικός αριθμός των νοσούντων στη χώρα είναι σήμερα 417, αριθμός, ο οποίος, σε σχέση με τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, έχει παρουσιάσει μία ελαφρά αύξηση, καθώς την Δευτέρα ήταν στους 391 και την Κυριακή στους 373.

Στην κάπως πιο μακροπρόθεσμη τάση, ο αριθμός των ασθενών παρέμεινε σε επίπεδο περίπου 400 από τις αρχές Ιουνίου, ενώ η κορύφωσή του στην Αυστρία είχε καταγραφεί στις 3 Απριλίου με 9.193 ανθρώπους να νοσούν κατά εκείνη την ημερομηνία.

Ο αριθμός των θανάτων, όπως ορίζεται από το Σύστημα Επιδημιολογικής Αναφοράς, έχει φτάσει σήμερα τους 661 — πέντε περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα, ενώ συνολικά έχουν καταγραφεί στην Αυστρία 17.110 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και έχουν διενεργηθεί έως τώρα 540.615 διαγνωστικά τεστ.

Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ εμφανίστηκε αισιόδοξος, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστής, πως ολόκληρη η χώρα χρειάζεται μία κοινή προσπάθεια για να περάσει την υπόθεση του κορονοϊού το φθινόπωρο, βλέποντας, όπως σημείωσε, “πολλά διδάγματα για το σύνολο της κυβέρνησης, που το φθινόπωρο πρέπει να βοηθήσουν”.

“Για το καλοκαίρι οι αριθμοί φαίνονται καλοί, όμως για το διάστημα μέχρις ότου βρεθεί ένα εμβόλιο υπάρχει η ανάγκη για μία χώρα όπου όλοι θα καταβάλλουν κοινές προσπάθειες”, ανέφερε, προσθέτοντας πως “υποστηρίζουμε την πολιτική χαλάρωσης, αλλά θα χρειαστεί η μεγάλη κοινή δέσμευση της κοινωνίας για όλα τα σενάρια”.

Κατά την άποψή του, η διεύρυνση των προβολών, τα μέτρα υγιεινής, τα οποία τώρα είναι όλα “οικεία”, και –τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό– η επιλογή των περιφερειακών αρχών να δώσουν καλύτερη προσοχή στις τοπικές συνθήκες, θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των διαφόρων σεναρίων το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter