Αυστρία: Οι ακροδεξιοί θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με το Λαϊκό Κόμμα του Κουτς μετά τις εκλογές

Αυστρία: Οι ακροδεξιοί θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με το Λαϊκό Κόμμα του Κουτς μετά τις εκλογές

Το ακροδεξιό Κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ) είναι διατεθειμένο να συνεχίσει τη συνεργασία του με το Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) του πρώην καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, διαβεβαίωσε ανώτερο στέλεχός του.

«Απλά θα συνεχίσουμε μετά τις εκλογές στον δρόμο των κοινών μεταρρυθμίσεων, που εγκαταλείψατε πρόσφατα, υπό την πίεση του παλιού ÖVP», ανέφερε ο Χέρμπερτ Κικλ σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Αυτό θα ήθελε η πλειοψηφία» των πολιτών, υποστήριξε ο Κικλ.

Η κυβέρνηση συνασπισμού των δύο κομμάτων κατέρρευσε τον Μάιο, μετά την αποκάλυψη του βίντεο στο οποίο ο ηγέτης των Ελεύθερων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε προσφέρει αναθέσεις στα πεδία των υποδομών και των μέσων ενημέρωσης σε μια γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά ενός ρώσου ολιγάρχη.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε μυστικά σε μια βίλα στο ισπανικό νησί Ιμπίθα.

Όταν ο Κουρτς απέπεμψε τον Κικλ μετά την παραίτηση του Στράχε, όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί του FPÖ παραιτήθηκαν και το ακροδεξιό κόμμα τάχθηκε υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών όταν υπέβαλαν πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Κουρτς στη Βουλή.

Ο Κουρτς θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι Ελεύθεροι να ταχθούν ξανά στο πλευρό των Σοσιαλδημοκρατών, διαβεβαίωσε ο Κικλ, ωστόσο πρόσθεσε ότι θέτει όρους: το κόμμα του πρέπει να πάρει πίσω τα υπουργεία που διέθετε.

Το τρέχον διάστημα την εξουσία στην Αυστρία ασκεί μεταβατική κυβέρνηση, ως τις πρόωρες εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter