Αυστρία: Παρατείνεται το καθολικό lockdown αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους

Αυστρία: Παρατείνεται το καθολικό lockdown αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία θα παραμείνουν σε lockdown ακόμη και μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας για τον ευρύτερο πληθυσμό την Κυριακή, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το διάρκειας δύο εβδομάδων lockdown στην Αυστρία είχε στόχο να καταπολεμήσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που είχαν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα θέατρα, τα μουσεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα κλειστά και μόνο οι παραγγελίες σε πακέτο να επιτρέπονται.

Επιπλέον, τα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά για τους τουρίστες.

Μια εβδομάδα πριν από την επιβολή γενικού lockdown οι ανεμβολίαστοι είχαν μπει σε lockdown και τους απαγορευόταν η είσοδος σχεδόν σε όλα τα μέρη εκείνα που είναι σήμερα κλειστά και τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι τους για μόνο για τους ίδιους, λίγους λόγους που ισχύει τώρα για το κοινό, όπως η μετάβαση στην εργασία.

«Το lockdown για τους ανεμβολίαστους παραμένει», είπε ο Νεχάμερ στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα για τον ευρύτερο πληθυσμό θα αρθούν την Κυριακή όπως είναι προγραμματισμένο.

Ωστόσο, πρέπει να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, το οποίο θα γίνει αύριο Τετάρτη σε συνάντηση που θα έχει η κυβέρνηση και οι ασκούντες επιρροή κυβερνήτες των 9 επαρχιών της Αυστρίας.

«Για όλους τους ανεμβολίαστους, που υποφέρουν από το γεγονός ότι παραμένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση: μπορείτε να βγείτε από αυτό το καθεστώς αν αρπάξετε την ευκαιρία και εμβολιαστείτε», είπε ο Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει όσους περισσότερους γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ερωτηθείς αν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι το σαββατοκύριακο ο αυστριακός καγκελάριος απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με τους επαρχιακούς κυβερνήτες και ο στόχος είναι να ανοίξουν εκ νέου όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.

Το ερώτημα που παραμένει, είπε, είναι ποια μέτρα ασφαλείας και ποιοι περιορισμοί θα πρέπει να υιοθετηθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter