Αυστρία: Συνδρομή του στρατού για τα μαζικά τεστ κορονοϊού

Αυστρία: Συνδρομή του στρατού για τα μαζικά τεστ κορονοϊού

Με έναν μεγάλο αριθμό 5.400 στρατιωτών και πολιτικών υπαλλήλων του, ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Στρατός, θα συνδράμει στη διενέργεια των μαζικών τεστ κορονοϊού που, έπειτα από πρόσφατη σχετική απόφαση της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Πράσινων, πρόκειται να διενεργηθούν από αυτή την εβδομάδα και στα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας.

Από τις αυστριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοινώθηκε σήμερα ότι μόνον στη Βιέννη θα χρειαστούν 2.000 στελέχη τους, ενώ, όπως αναφερόταν επιπλέον, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών αποστολών και άλλων αποστολών στο εξωτερικό, όπως επίσης όλων των άλλων αποστολών CoV, σχεδόν 8.250 στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν αυτή την στιγμή σε μία αποστολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στρατιωτικές διοικήσεις των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων εργάζονται επί του παρόντος πυρετωδώς στις προετοιμασίες για τα πρώτα τεστ σε διδακτικό και σχολικό προσωπικό σε όλη την χώρα, ενώ, λόγω των οδηγιών των υγειονομικών αρχών στα κρατίδια, προκύπτουν διαφορετικά καθήκοντα.

Για παράδειγμα, η βάση των ενόπλων δυνάμεων με τους στρατιώτες και τους πολιτικούς υπαλλήλους της είναι υπεύθυνη για την προμήθεια και παράδοση του προστατευτικού εξοπλισμού και των κιτ των τεστ για ολόκληρη την επικράτεια, τόσο για τα τεστ σε εκπαιδευτικούς όσο και για τα μαζικά τεστ.

Επιπλέον, διατίθεται και εδώ υγειονομικό προσωπικό, καθώς επίσης στρατιώτες και υπάλληλοι για τη διοργάνωση των γραμμών διενέργειας των τεστ, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται επιπλέον 600 στρατιώτες και πολιτικοί υπάλληλοι των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, από την 7η Δεκεμβρίου θα έχουν ήδη τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προαιρετικό τεστ κορονοϊού και οι 39.000 υπάλληλοι του υπουργείου, και μία πρώτη παρτίδα 38.000 γρήγορων τεστ αντιγόνων παραδόθηκε ήδη στις εννέα περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις και στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου στη Βιέννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

06/07/2022, 14:43
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter