Αυστρία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και στους άνω των 65 ετών

Αυστρία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και στους άνω των 65 ετών

“Από τώρα και στο εξής” το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του νέου κορονοϊού θα χορηγείται στη Βιέννη και σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, καθώς και σε εκείνους που ανήκουν σε ομάδα κινδύνου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι στην αυστριακή πρωτεύουσα σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκε το περαιτέρω χρονοδιάγραμμα της πόλης για τους εμβολιασμούς CoV.

“Πρόκειται αυτή τη στιγμή για την ταχύτητα των εμβολιασμών και γνωρίζουμε ότι αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca είναι επίσης αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους”, υποστήριξε ο Μίχαελ Μπίντερ, ο ιατρικός διευθυντής του Συνδέσμου Υγείας στη Βιέννη, εξηγώντας τη διαδικασία.

Όπως σημείωσε, το εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου σε νοσοκομεία, ωστόσο, με αυτό το βήμα της πόλης δεν θα πρέπει να θεωρηθεί παρωχημένη η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να συνεχιστεί να χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca προς το παρόν μόνο για ανθρώπους κάτω των 65 ετών.

Κατά την άποψή του, “η Επιτροπή έλαβε μια πολύ σοφή απόφαση”, αλλά εάν είναι απαραίτητος ο ευρύς εμβολιασμός, και αυτό συμβαίνει σήμερα, τότε αυτό το εμβόλιο (της AstraZeneca) πρέπει φυσικά να συνιστάται, και επιπλέον, το AstraZeneca έχει εγκριθεί απεριόριστα στην Ευρώπη.

“Μαζί, οι δύο αυτοί παράγοντες επιτρέπουν τη χρησιμοποίησή του εμβολίου αυτού, αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κατά προτεραιότητα το εμβόλιο των Biontech / Pfizer ή της Moderna, αλλά, όπου είναι αναγκαίο, και εάν με αυτό μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους, θα χορηγούμε το εμβόλιο της AstraZeneca”, τόνισε ο Μίχαελ Μπίντερ.

Το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει το υψηλότερο επίπεδο τον Μάρτιο, όταν περισσότεροι Βιεννέζοι από πριν θα μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, επειδή υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια.

“Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα συνολικά 280.000 πρώτους εμβολιασμούς και πάνω από 109.000 εμβολιασμούς με τη δεύτερη δόση, υπό την προϋπόθεση ότι οι ποσότητες παράδοσης θα έλθουν όπως έχει ανακοινωθεί από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, δήλωσε, κατά τη σημερινή παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος, ο αντιδήμαρχος Υγείας της Βιέννης Πέτερ Χάκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιπλέον ομάδες μπορούν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα, όπως άνθρωποι άνω των 75 ετών, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, και είναι ενθαρρυντική η επίδραση του εμβολιασμού σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 87%, “το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, στην πραγματικότητα καλύτερο από ό,τι υποψιαζόμασταν”.

Το πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα τον Απρίλιο δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά θα πρέπει τότε να υπάρχουν πολύ περισσότερα εμβόλια από τις Biontech και Pfizer καθώς και από τη Moderna.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter