Αυστριακή Der Standard: Η Ελλάδα βελτιώνεται

Αυστριακή Der Standard: Η Ελλάδα βελτιώνεται

Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της βελτίωσης, αλλά η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα ίχνη της γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, για να προσθέσει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με ένα κοινωνικό μέρισμα.

«Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες» σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της τραγικής 10ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες. Αυτό σχετίζεται μάλλον και με το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί ως ένα βαθμό και στο μεταξύ οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νοιώθουν αυτό…Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 18,6%, δυο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ’ ό,τι την προηγούμενη χρονιά. 

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί όμως το μεγαλύτερο ποσοστό μη απασχολούμενων στην ΕΕ. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας κυμαίνεται στο 8%. Όπως την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος οι πολίτες που έχουν ανάγκη μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. 

Τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 350 και 1.350 ευρώ. Συνολικά, η κυβέρνηση διαθέτει 1,3 δισ. ευρώ για αυτή τη δράση. Στόχος είναι οι πιο φτωχοί πολίτες, κυρίως άνεργοι, να περάσουν πιο εύκολα το χειμώνα» καταλήγει το άρθρο της Der Standard 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter