Αυστριακός βιομήχανος: «Αφήσαμε επί χρόνια την Ελλάδα μόνη της στο προσφυγικό»

Αυστριακός βιομήχανος: «Αφήσαμε επί χρόνια την Ελλάδα μόνη της στο προσφυγικό»

«Αφήσαμε την Ελλάδα και την Ιταλία επί χρόνια μόνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, Γκέοργκ Καπς, σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και επέκρινε έντονα τις «μεγάλες παραλείψεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό, διερωτώμενος «πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να προστατεύσει τα σύνορα με εκατοντάδες νησιά», για να δώσει ο ίδιος την απάντηση ότι «αυτό είναι αδύνατο».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, το επόμενο βήμα, τώρα, πρέπει να είναι η εξεύρεση ενός κατάλληλου συστήματος κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη, καθώς «δεν είναι δυνατόν μία ήπειρος με πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους να μην είναι σε θέση να υποδεχθεί πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες».

Κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ της οικονομικής μετανάστευσης και του ασύλου, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα», ενώ είναι διαφορετικό το θέμα της οικονομικής μετανάστευσης «όπου μπορεί και πρέπει να γίνεται επιλογή».

«Η ΕΕ πρέπει να εγκαταστήσει στις εμπλεκόμενες χώρες κέντρα, για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση σε αυτές τις χώρες και για να αποφασίζεται εκεί ποιοι επιτρέπεται να έλθουν στην Ευρώπη και ποιοι όχι» επισήμανε ο κ. Καπς.

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter