Κτύπημα από ευρωσοσιαλιστές στον Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα οδεύει προς την απολυταρχία»

Κτύπημα από ευρωσοσιαλιστές στον Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα οδεύει προς την απολυταρχία»
Instagram: hannes_heide

Σε πορεία προς ένα «αυταρχικό κράτος» βρίσκεται η Ελλάδα του Μητσοτάκη, όπως εκτίμησε Αυστριακός ευρωβουλευτής από την ομάδα S&D (Σοσιαλιστές & Δημοκράτες), με αφορμή τους χειρισμούς των ελληνικών αρχών για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, που έχει προκαλέσει «σεισμό», όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να το αποσιωπήσει.

Δείτε επίσης: Ο Ντογιάκος δεν διατυπώνει κρίση λειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά παρανομεί και παίρνει μέρος σε εκτροπή

Ειδικότερα, μιλώντας στο Euractiv ο Χάνες Χάιντε, που δεν κρύβει την ανησυχία του, τόνισε πως: «Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν το «Predatorgate» θα δείξει εάν η Ελλάδα οδεύει προς την απολυταρχία».

«Ο τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές αρχές χειρίζονται τη διευκρίνιση του θέματος αποτελεί σήμα κινδύνου ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη πορεία προς ένα αυταρχικό κράτος», προειδοποίησε.

Εν συνεχεία, το άρθρο με τίτλο: «Σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ελλάδα οδεύει προς την απολυταρχία, λέει το S&D», που υπογράφει ο Σαράντης Μιχαλόπουλος, αναφέρεται στη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, «προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και νομικούς εμπειρογνώμονες και αξιωματούχους».

Δείτε επίσης: Παράνομη η γνωμοδότηση Ντογιάκου που προσπαθεί να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ

Στο μεταξύ, ο Χάιντε επέκρινε τη «σιγή ασυρμάτου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η σιωπή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του Έλληνα αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχινά για τις εξελίξεις για τις οποίες ευθύνεται η συντηρητική κυβέρνηση στην Ελλάδα βλάπτει μαζικά την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Euractiv.

«Περιμένω από την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να υπονομεύουν τις ευρωπαϊκές αξίες και, κυρίως, τις αρχές του κράτους δικαίου», κατέληξε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής.

Εν συνεχεία, το Euractiv αναφέρεται και στη δήλωση της επίσης ευρωβουλευτού, Σοφι Ιν’τ Βελντ, που δεν έκρυψε την ανησυχία της για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου.

Δείτε επίσης: «Πυρά» Σόφι Ιν’τ Βελντ κατά γνωμοδότησης Ντογιάκου – «Κόκκινος συναγερμός για τη δημοκρατία»

Euractiv για Ντογιάκο: «Θέτει σε δοκιμασία το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter