Αυτά είναι τα 10 μέλη σπείρας που λήστευε στοχευμένα ηλικιωμένους – Εμφανίζονταν ως υπάλληλοι ΔΕΗ και συντηρητές ασανσέρ! (Photos)

Αυτά είναι τα 10 μέλη σπείρας που λήστευε στοχευμένα ηλικιωμένους – Εμφανίζονταν ως υπάλληλοι ΔΕΗ και συντηρητές ασανσέρ! (Photos)

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες δέκα (10) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εξαρθρώθηκε την 13-12-2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η εξάρθρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μιας πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης ανακοινώθηκε στις 16/12 και σύμφωνα με την αστυνομία, διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, με το πρόσχημα υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. ή συντηρητών ανελκυστήρων είναι το πρώτο θέμα της σημερινής μας παρουσίασης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που χειρίστηκε την υπόθεση, κατάφερε να αποδομήσει πλήρως την εγκληματική αυτή οργάνωση, τα μέλη της οποίας δρούσαν τουλάχιστον από το Μάιο του έτους 2019, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο συντονισμένης και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή δυνάμεων της Ο.Π.Κ.Ε.,συνελήφθησαν στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων Αττικής, σε ξενοδοχείο «κρησφύγετο» και οικίες, 16 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος.

Στη υπόθεση εμπλέκονται ακόμα (3) μέλη της οργάνωσης τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ συνολικά εξιχνιάστηκαν 34 περιπτώσεις από τις οποίες, 2 ληστείες και 32 κλοπές σε Γλυφάδα, Βούλα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Άλιμο, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από τη δράση τους υπερβαίνει το 1.180.000 ευρώ, ενώ έχουν συλληφθεί στο σύνολό τους για τα ίδια ακριβώς αδικήματα επανειλημμένα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter