Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθούς πάνω από 1.100 ευρώ (Πίνακες)

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθούς πάνω από 1.100 ευρώ (Πίνακες)

Τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες αποδοχές ανά κλάδο και ανά επάγγελμα παρουσίασε, στην ενδιάμεση έκθεσή του για την απασχόληση και την οικονομία, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Στην κατηγοριοποίηση ανά κλάδο, τις υψηλότερες μηνιαίες αποδοχές εμφανίζει ο κλάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (1.237 ευρώ), ενώ ακολουθούν οι τράπεζες και ασφάλειες (1.151 ευρώ), τα ορυχεία και λατομεία (1.140 ευρώ) και η δημόσια διοίκηση και άμυνα (1.101 ευρώ).

Στην ίδια κατηγοριοποίηση, τις χαμηλότερες αποδοχές εμφανίζει ο κλάδος της γεωργίας, με μέσο μισθό (καθαρό) στα 607 ευρώ, ενώ ακολουθούν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό (668 ευρώ) και οι διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (674 ευρώ).

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Στην κατηγοριοποίηση ανά επάγγελμα, οι υψηλότερες αποδοχές ανήκουν στα ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη (1.522 ευρώ), ενώ ακολουθούν οι επαγγελματίες (1.098 ευρώ) και οι τεχνικοί (1.007 ευρώ).

Στην ίδια κατηγοριοποίηση, οι ανειδίκευτοι εργάτες εμφανίζουν τις χαμηλότερες αποδοχές, με μέσο μισθό 633 ευρώ, ενώ ακολουθούν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γεωργία (683 ευρώ) και οι απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών και το εμπόριο (726 ευρώ).

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter