Αυτά είναι τα 5 μυστικά της μαμάς για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!

Αυτά είναι τα 5 μυστικά της μαμάς για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!

Αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων. Ο λόγος για τα πασχαλινά κουλουράκια που κάθε νοικοκυρά παινεύεται ότι φτιάχνει τα καλύτερα! Εδώ δεν θα σας δώσουμε συνταγή, αλλά 5 μυστικά της μαμάς Χρύσας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε άψογα κουλουράκια προσαρμόζοντάς τα στην δική σας συνταγή! 

1. Για να πετύχετε πραγματικά τραγανά κουλουράκια, μην χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά και μόνο βούτυρο, αλλά βάλτε και μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο στην συνταγή σας. Η υφή τους γίνεται πολύ καλύτερη και όλοι θα σας ρωτούν πως καταφέρατε και κάνατε τόσο τραγανά πασχαλινά κουλουράκια!

2. Μην χρησιμοποιείτε κρυσταλλική ζάχαρη στα πασχαλινά σας κουλουράκια. Εδώ βασίλισσα είναι η άχνη ζάχαρη. Και μόνο! Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά μια δοκιμή θα σας πείσει!

3. Αφού χτυπήσετε τη ζύμη, αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα προτού πλάσετε τα κουλουράκια σας. Αυτό βοηθά να παγώσει το βούτυρο και να βελτιωθεί κατά πολύ η ζύμη σας. 

4. Προτού ψήσετε τα κουλουράκια σας μην παραλείψετε να τα αλείψετε με ένα μείγμα από κρόκο αβγού και μια κουταλιά της σούπας γάλα πλήρες. Ετσι θα γίνουν λαμπερά και υπέροχα στην όψη. Με το άλλειμμα, πετυχαίνετε κάτι ακόμα: αν θέλετε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια σας με σουσάμι ή με χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο, το υλικό θα “κολλήσει” επάνω τους πολύ εύκολα και θα μείνει εκεί και μετά το ψήσιμο.

5. Μεγάλη σημασία έχουν τα μυρωδικά που θα επιλέξετε για να αρωματίσετε τα κουλουράκια σας. Η συμβουλή της μαμάς Χρύσας είναι να μην μπερδέψετε πολλά μυρωδικά για να αναδειχθούν καλύτερα τα αρώματα και οι γεύσεις. Ιδανικά στα πασχαλινά κουλουράκια προτείνει να χρησιμοποιήσετε μαστίχα με ξύσμα πορτοκαλιού (που θα περάσετε στο μουλτι με μια κουταλιά ζάχαρη για να γίνει σκόνη η μαστίχα) ή ξύσμα πορτοκαλιού με αληθινή βανίλια.

Και τώρα που έχετε τα μυστικά, είστε έτοιμες να φτιάξετε τα καλύτερα πασχαλινά κουλουράκια! 

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter