Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα του Μητσοτάκη – Δραστική μείωση των προσλήψεων στο Δημόσιο (Audio)

Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα του Μητσοτάκη – Δραστική μείωση των προσλήψεων στο Δημόσιο (Audio)

«Δεν ξέρω εάν θα οδηγηθούμε στο 1 προς 5, αλλά σίγουρα σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το 1 προς 1, προκειμένου να μειωθεί το κονδύλι της μισθοδοσίας στο Δημόσιο», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μανώλης Γραφάκος που μίλησε σήμερα στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά.

Για τις προσλήψεις είπε ότι θα γίνουν οι 4.500 στην ειδική αγωγή που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. ενώ θα προσληφθούν 2.000 άτομα ως νοσηλευτικό προσωπικό (μην απαντώντας όμως σε σχετική ερώτηση για το αν θα ολοκληρωθεί διαδικασία πρόσληψης 10.500 νοσηλευτών και γιατρών στη Δημόσια Υγεία, αλλά και 1.500 αστυνομικοί, με επανασύσταση της Ομάδας Δ και συνολικότερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και «ειδικά των Εξαρχείων»).

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γραφάκος (που μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος του κόμματος) επιβεβαίωσε ότι η προετοιμασία που έχει γίνει έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν «έτοιμα σχέδια νόμου … τα πρώτα θα αφορούν την λειτουργία της κυβέρνησης, το φορολογικό, την Παιδεία … θα είναι στα πρώτα» που θα κατατεθούν προς ψήφιση. «Θέλουμε να περάσουμε σύντομα στο νομοθετικό έργο της επόμενης Βουλής, με ταχύτατους ρυθμούς, γι’ αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα είναι ανοιχτή η Βουλή όλο τον Αύγουστο, προκειμένου να ψηφιστούν τα πρώτα νομοσχέδια, το υπόβαθρο προκειμένου να εφαρμοστεί η πολιτική μας».

Ελληνικό και Eldorado

Αναφερόμενος σε θέματα μεγάλων επενδύσεων όπως το Ελληνικό ή η Ελληνικός Χρυσός, ο κ. Γραφάκος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης τις έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα. «Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη ότι πρέπει να προχωρήσει» η επένδυση στην Χαλκιδική, αλλά και «το Ελληνικό είναι σαφώς πιο ώριμο … θα είναι μία εμβληματική κίνηση της κυβέρνησής μας που θα δείξει και την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το ξεμπλοκάρισμα όλων των επενδύσεων».

Στο μέτωπο της φορολογίας, ο ίδιος αναφέρθηκε στην χρονική κατανομή τους:

2019: Δεν θα αλλάξει τίποτε

2020: Μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 24%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, θα ισχύσει ο φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα αυτοαπασχολούμενων ως 10.000 ευρώ του 2019

2021: Μείωση φόρου επιχειρήσεων στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%

Σε βάθος τετραετίας: Μείωση του ΦΠΑ από από το 24% στο 22% και από το 13% στο 11%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15%

Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, από το 1,9 δισ. ευρώ στο οποίο τις προσδιόρισε σήμερα, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας θα περιοριστούν με την απομάκρυνση από το 1 προς 1 για την αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων. 

«Δεν ξέρω εάν θα οδηγηθούμε στο 1 προς 5, αλλά σίγουρα σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το 1 προς 1, θα προχωρήσουμε τις προσλήψεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και συμφωνούμε, όπως οι 4.500 προσλήψεις ειδικής αγωγής … θα βάλουμε μπροστά τις 2.000 νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία … υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας … το έχουμε εμβληματικά στην ατζέντα μας και ειδικά των Εξαρχείων, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις 1.500 αστυνομικών … μιλάμε για επανασύσταση της Ομάδας Δ και συνολικότερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας».

Σημείωσε παράλληλα καταλήγοντας ότι «βεβαίως οι προσλήψεις στο Δημόσιο έχουν μία διαδικασία, που από μόνη της αργεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter