Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης, www.government.gov.gr, έχουν αναρτηθεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το σύνολο των προβλεπόμενων μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενημερώνει τους πολίτες η κυβέρνηση, διά ανακοίνωσης του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται συνεχώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα στήριξης, τα οποία έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την καταβολή των παρακάτω αποζημιώσεων:

  1. Οικονομική ενίσχυση, ποσού 586,94 Ευρώ σε κάθε οικογένεια που η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους (Άμεσες Βιοτικές Ανάγκες).
  2. Εκτός των 586,94 Ευρώ που δίνονται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, οι οικογένειες που υπέστησαν ζημιά και είναι πολύτεκνες ενισχύονται με επιπλέον 586,94 Ευρώ.
  3. Επιπλέον οικονομική ενίσχυση 586,94 Ευρώ λαμβάνουν οι πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και επιδοτείται από την πρόνοια.
  4. Οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 5.869,41 Ευρώ κατά νοικοκυριό, για την επισκευή κύριας οικίας (απλές επισκευαστικές εργασίες) ή αντικατάσταση οικοσκευής για την κύρια οικία.
  5. Οικονομική ενίσχυση 4.402,05 Ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67% και άνω) από τραυματισμό στη θεομηνία.

*Για τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, η καταβολή των ανωτέρων αποζημιώσεων θα αφορά και στη δεύτερη κατοικία, πέραν της κύριας, και θα είναι ακατάσχετες. Προωθείται σχετική ρύθμιση.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter