Αυτά είναι τα «έξυπνα» παγκάκια στο Ηράκλειο

Αυτά είναι τα «έξυπνα» παγκάκια στο Ηράκλειο

Τέσσερα “έξυπνα” ηλιακά παγκάκια απέκτησε η πόλη του Ηρακλείου. Πρόκειται για καινούργια παγκάκια τα οποία λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης wi – fi., ενώ ξεκουράζονται.

Δύο παγκάκια τοποθετήθηκαν στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου και άλλα δύο στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον προσθήκη στον αστικό εξοπλισμό, η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τα καινούργια παγκάκια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσει χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους Αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Μαρία Καναβάκη.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ηρακλείου καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατά τρόπον ώστε να διευκολύνει με διάφορους τρόπους την ζωή των δημοτών. Τα ηλιακά παγκάκια εντάσσονται σε αυτήν την λογική και εφόσον αποδειχθούν λειτουργικά, είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε κι άλλα».

Πηγή: ert.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter