Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Τι προβλέπεται για τους Ρομά

Αυτά είναι τα μέτρα αστυνομικής προστασίας και κοινωνικής πολιτικής για το Μενίδι

Δέσμη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στο Μενίδι αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου ζουν Ρομά, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε την μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες των σχολείων που φοιτούν Ρομά σε 15 από 25, την απασχόληση κοινωνικού λειτουργού στα εν λόγω σχολεία, την καθιέρωση της υποχρεωτικής παρακολούθησης του ολοήμερου σχολείου για τα παιδιά των Ρομά και την θεσμοθέτηση σχολής γονέων. Ακόμη ανακοινώθηκε πως μελετάται και το νομικό καθεστώς με στόχο τη δυνατότητα ελεύθερης εισαγωγής των μαθητών Ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου σε ορισμένα τμήματα, όπως των παιδαγωγών, των κοινωνικών λειτουργών αλλά και της αστυνομίας

Από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξήγγειλε την μετεγκατάσταση Ρομά που διαβιούν σε περιοχές με προβληματικές υποδομές σε περιοχές των δήμων με τους οποίους συνορεύουν. Ακόμη ανακοίνωσε την έναρξη διανομής ζεστών γευμάτων στους Ρομά μαθητές των σχολείων στο πλαίσιο των σχολικών γευμάτων που θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Μενιδίου θα βρεθεί κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ ενώ θα υπάρξει παρέμβαση στην κοινότητα για να καλυφθεί εμβολιαστικά ο πληθυσμός της περιοχής.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για επικείμενη εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων και μεταφορά της υποδιεύθυνσης ασφαλείας δυτικής Αττικής στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.