Αυτά είναι τα πραγματικά χρέη του ΠΑΟ

Αυτά είναι τα πραγματικά χρέη του ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός φλερτάρει με τον υποβιβασμό, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν και επί διοίκησης Γιάννη Αλαφούζου.

Η «πράσινη» ΠΑΕ οφείλει 13 εκατ. ευρώ στο δημόσιο (εφορία, ΙΚΑ), 12 εκατ. ευρώ σε τράπεζες από δάνεια και περίπου 5 εκατ. ευρώ σε παίκτες και προπονητές. Η σούμα είναι 30 εκατ. ευρώ κι αυτό το ποσό δεν πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ. Μπορεί να γίνουν διακανονισμοί και να αποπληρωθεί σε βάθος διετίας ή τριετίας με εξαίρεση τα χρήματα που οφείλονται στους ποδοσφαιριστές. Η FIFA δέχεται μέχρι 10 δόσεις, αν και ο Παναθηναϊκός δεν τήρησε ούτε αυτό στην περίπτωση του Γενς Βέμερ. Και τώρα πρέπει να του καταβάλει μετρητά περίπου 500.000 ευρώ για να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου συναντήθηκε χθες με τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος δεν μπορεί να παρέμβει, οπότε είναι μονόδρομος για το «τριφύλλι» να τα βρει με τον ποδοσφαιριστή. Από την πλευρά του Βέμερ δεν υπάρχει πάντως τέτοια διάθεση και ήδη ζήτησε την παρέμβαση της FIPro (παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών) για να εισπράξει τα δεδουλευμένα του.

Ο Παναθηναϊκός με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, λόγω των οφειλών που έχει σε παίκτες και προπονητές. Η ποινή για τη μη αδειοδότηση είναι υποβιβασμός και δεν πρόκειται να τροποποιηθεί παρά την κινητοποίηση της Σούπερ Λίγκας. Οπότε μία είναι η λύση για να αποφύγει ο σύλλογος την απόλυτη κατάντια: Να πληρώσει τα χρέη της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνδέσει το όνομα του με την χειρότερη περίοδο στην ιστορία της ομάδας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter