Αυτά είναι τα πρώτα 61 αυθαίρετα που κατεδαφίζονται

Αυτά είναι τα πρώτα 61 αυθαίρετα που κατεδαφίζονται

Στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι η λίστα με τα πρώτα 61 αυθαίρετα κτίσματα η κατεδάφιση των οποίων θα ξεκινήσει άμεσα.

Πρόκειται για τον κατάλογο που παραδόθηκε σήμερα στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Στη συνάντηση ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο κατάλογος αφορά:

– 27 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην περιοχή της Μάνδρας τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.

– 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.

– 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Επίσης, το ΥΠΕΝ εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Τέλος – όπως αναφέρεται-  η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιοποίηση να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter