Αυτά είναι τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι πολίτες

Αυτά είναι τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι πολίτες

Οι Ρώσοι σήμερα πιστεύουν ότι τα πιο σημαντικά προβλήματα στην χώρα τους είναι το σύστημα ιατρικής περίθαλψης, το εκπαιδευτικό σύστημα και η οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε τον μήνα Μάιο, το Εθνικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης αυτής, οι Ρώσοι θεωρούν σε ποσοστό 28%, ότι το σύστημα ιατρικής περίθαλψης είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα σήμερα, ενώ στην δεύτερη θέση ως πρόβλημα κατατάσσουν σε ποσοστό 23% το εκπαιδευτικό σύστημα και στην τρίτη σε ποσοστό 21% την οικονομία της χώρας.

Τα τρία αυτά ζητήματα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του VICIOM, παραμένουν στην πρώτη θέση τους τρεις τελευταίους μήνες. Η κοινωνική πολιτική είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί τους Ρώσους πολίτες περισσότερο αυτή την περίοδο σε σχέση με τις αρχές του έτους (σε ποσοστό 15% έναντι 10% στις αρχές του έτους). Το πρόβλημα του χαμηλού βιοτικού επιπέδου και των μισθών δεν απασχολεί τους Ρώσους στον ίδιο βαθμό που τους απασχολούσε πέρυσι (26% το 2017, 14% το 2018).

Επίσης οι Ρώσοι πολίτες εμφανίζονται να ανησυχούν λιγότερο για τις συντάξεις και την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση σε σχέση με την περίοδο άνοιξης –χειμώνα του 2017 (από 20% σε 11%) ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση όσον αφορά την ανεργία (από 18% στο 12%).

«Το γεγονός ότι η κοινή γνώμη επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε ζητήματα του κοινωνικού τομέα δεν σημαίνει απλώς ότι αλλάζει ο χαρακτήρας των απαιτήσεων προς το κράτος, αλλά και ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις από το κράτος», λέει ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών του VICIOM Στεπάν Λβόφ, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι προσδοκίες είναι απόλυτα συγκεκριμένες και οι πολίτες απαιτούν ένα λειτουργικό σύστημα ιατρικής περίθαλψης και παιδείας, και αυτά είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα μετράται τα προσεχή χρόνια η αποτελεσματικότητα του κράτους».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22-24 Μαΐου, σε δείγμα 3.000 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η τηλεφωνική συνέντευξη μέσω τυχαίας επιλογής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter