Αυταρχικές συμπεριφορές του διευθυντή Φυλακών Δομοκού καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Αυταρχικές συμπεριφορές του διευθυντή Φυλακών Δομοκού καταγγέλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την αυταρχική – όπως τη χαρακτηρίζει – συμπεριφορά του διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, εξέδωσε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Δομοκού.

Παρακάτω παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ομοσπονδία των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της πλειοψηφίας των μελών του σωματείου μας με τον προϊστάμενο διεύθυνσης Κο Στέφανο Μπαντή, στην οποία παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος προσωπικού Κος Καρκάνης Γεώργιος.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αντί να αναλύσουμε τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού, όπου ήταν και η μόνη μας επιδίωξη, βιώσαμε την απαξίωση του σωματείου και κατ’ επέκταση των εργαζομένων υπαλλήλων που το απαρτίζουν.

Ο κύριος Διευθυντής του καταστήματός μας, μέσω ενός μονολόγου, ο οποίος αφού αρχικά διερωτήθηκε με ειρωνικό τρόπο ποια είναι τα μέλη του σωματίου, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αυταρχικές συμπεριφορές που μνημονεύθηκαν στην από 04/04/2022 ανακοίνωσή μας. Ο πρόεδρος του Σωματείου μας σε αυτό το σημείο του απάντησε πώς δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία απαρίθμησης των ως άνω αναφερομένων συμπεριφορών, τις οποίες άλλωστε και γνωρίζουν η πλειονότητα των συναδέλφων, όντας δέκτες αυτών, καθώς αυτό θα απομάκρυνε τη συζήτηση από τα ουσιαστικά προβλήματα που μας ταλανίζουν. Εν συνεχεία ο Κος Διευθυντής αρνήθηκε να συμμετέχει σε οποιοδήποτε διάλογο μεταξύ μας, προβάλλοντας μάλιστα ως πρόφαση για την απόφασή του αυτή, ατεκμηρίωτα περιστατικά από προσωπικές έριδες, οδηγούμενος σε άλλη μία απίστευτα αυταρχική κίνηση, να μας πετάξει στην κυριολεξία από το γραφείο του, μη αναλογιζόμενος ότι με την κίνησή του αυτή απαξιώνει τους ίδιους του τους υπαλλήλους που με τις τεράστιες θυσίες τους και την υπομονή τους και μόνο, το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού συνεχίζει να λειτουργεί!

Προφανώς κύριε Διευθυντά και δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η επίλυση των προβλημάτων που βιώνουμε και τρανή απόδειξη αυτού είναι ότι και τον Μάιο δεν δόθηκε ούτε μία ημέρα από τις χρωστούμενες κανονικές άδειες του φυλακτικού προσωπικού παρόλο την άφιξη των έξι νέων συναδέλφων από την τελευταία προκήρυξη!

Αν πάλι θεωρείτε ότι το μοναδικό πράγμα που έχετε να συζητήσετε με το Σωματείο μας είναι η απαρίθμηση των αυταρχικών σας συμπεριφορών, θα μπορούσαμε σε μια νέα και πολυσέλιδη ανακοίνωση να αναφερθούμε σε μερικές από αυτές!

Κλείνοντας την ανωτέρω συνοπτική περιγραφή της συνάντησής μας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σας επισκεφθήκαμε στο γραφείο σας ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των υπαλλήλων του καταστήματος του οποίου διευθύνετε και διοικείτε και όχι ατομικά ως μονάδες ώστε να μπορείτε να μας εμπλέκετε σε προσωπικές σας αντιπαραθέσεις, όπως επιδιώξατε, με προφανή λόγο την αποφυγή των ευθυνών σας στα προβλήματα του Καταστήματός μας!

Αξιότιμε κύριε προϊστάμενε διεύθυνσης επειδή είναι σημαντικό να αντιληφθείτε, έστω και καθυστερημένα, τον θεσμικό σας ρόλο και τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία του παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα, γραπτός, για τις ενέργειες σας μέσω επίσημης αλληλογραφίας με την προϊστάμενη αρχή σχετικά με :

1) τις κανονικές άδειες παρελθόντων ετών, οι οποίες δεν χορηγήθηκαν κατά παράβαση του άρθρου 49 του Ν. 3528/2007, και για τις οποίες δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα και δεν έχει γίνει κανένας προγραμματισμός για να δοθούν.

2) την τοποθέτηση προϊσταμένου οικονομικού, αφού το τμήμα παραμένει ακέφαλο για πολλούς μήνες, και η παράτυπη τοποθέτηση με ημερήσια διαταγή του προϊσταμένου διοίκησης στη θέση αυτή δεν προσφέρει λειτουργικά απολύτως τίποτα.

3) την κάλυψη θέσεων προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τα τμήματα, αφού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την αποψίλωση του προσωπικού όλων των τμημάτων είτε μέσω αποσπάσεων είτε μέσω μεταθέσεων, αναγκάζοντας τους εναπομείναντες υπαλλήλους να υπερβάλλουν εαυτό στην άσκηση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα του υπαλλήλους της φύλαξης, οι οποίοι υπερβαίνουν κάθε εβδομάδα το προβλεπόμενο ωράριο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το τοξικό κλίμα που έχετε δημιουργήσει έχει οδηγήσει σημαντικό μέρος του υπαλληλικού προσωπικού σε τάσεις φυγής, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των αιτήσεων για αποσπάσεις ή μεταθέσεις, οι οποίες μπορεί να υπερβαίνουν τις τριάντα.

4) την αύξηση των θέσεων του υπαλληλικού προσωπικού όλων των τμημάτων στο οργανόγραμμα του καταστήματός μας προκειμένου στις επόμενες προκηρύξεις θέσεων να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας του.

Το Σωματείο των εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης το οποίο και αντιπροσωπεύουμε εμείς, το εκλεγμένο από τα μέλη του, ΔΣ δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τις λύσεις του συνόλου των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας, θυσιάζοντας από τον προσωπικό μας χρόνο, απευθυνόμενοι στους καθ’ ύλην αρμόδιους, δεδομένης της ανυπαρξίας οποιασδήποτε διάθεσης της διεύθυνσης του καταστήματός μας να συμμετάσχει σε αυτές!»

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter