Αυταρχισμός, βία και τα δικαιώματα στο απόσπασμα

Αυταρχισμός, βία και τα δικαιώματα στο απόσπασμα

Πολλές , είναι οι περιπτώσεις και οι ενέργειες που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, απέχει πολύ από το δίκαιο, αλλά και το ηθικό. 

Η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η επιλεκτική τήρηση του νόμου, δεν είναι τιμή για μια χώρα η οποία απέχει πλέον από ένα κράτος δικαίου.

Η επικράτηση της σκληρής ,εκδικητικής ακροδεξιάς στην κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι πλήττει την χώρα, την εικόνα προς τα έξω και αυτό επιβεβαιώνεται από πλήθος αρνητικών κριτικών για την ελληνική κυβέρνηση οι οποίες μας υποτιμούν παγκοσμίως και μας κατατάσσουν μαζί με τις πιο αντικοινωνικές χώρες. Είμαι σίγουρη και αυτό είναι και το ορθό, ότι σε ένα κράτος δικαίου η εφαρμογή του νόμου πρέπει να έχει καθολική ισχύ. Εδώ δεν μπαίνουν αστερίσκοι, ναι μεν αλλά , ίσως. ποιος και τι.

Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, απλά επισημαίνω ως απλός πολίτης τα νόμιμα που υποχρεούται η κάθε κυβέρνηση σε μια δημοκρατική χώρα να τηρεί, γιατί το κράτος δικαίου δεν είναι αλά καρτ.

Από την άλλη έχουμε το κρεσέντο αυταρχισμού, βίας και καταστολής απέναντι σε κάθε μορφή αντίδρασης και διεκδίκησης. Ειδικότερα, το μένος της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, δέχεται η νεολαία στις κινητοποιήσεις που γίνονται ,κατά των σχεδιασμών της στην Παιδεία και ειδικότερα για τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που εισάγει αστυνομοκρατία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και περιλαμβάνει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικές και σκληρά ταξικές διατάξεις.

Πέρα όμως από την εγκατάσταση της Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων και τη δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ, αφαιρείται -και μάλιστα με αναδρομική ισχύ- η δυνατότητα των σπουδαστών των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ΙΕΚ. Είναι μια απολύτως συνειδητή και ταξική επιλογή που απευθύνεται στην λαϊκή οικογένειά την οποία θέλει να πλήξει και να κόψει από τα παιδιά κάθε ευκαιρία.

Η κυβέρνηση αυτή που προεκλογικά υποκρινόταν ότι νοιάζεται για τους νέους-όπως και τόσα άλλα-,τους εκδικείται και τους στοχοποιεί για σειρά πραγμάτων. Ενδεικτικά αναφέρω την συστηματική στοχοποιήση τους στην εξάπλωση της πανδημίας, τις αναφορές περί αιώνιων φοιτητών, άνομων και μπαχαλάκηδων.

Αυτό που νοιώθω είναι ότι όχι μόνο για αυτά που προανέφερα αλλά συνολικότερα έχουμε μια κυβέρνηση εκδικητική, βίαιη ,αυταρχική και βαθιά αντιδημοκρατική. Όσο κάποιες-οι συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά, αδιαφορούν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνει ανεμπόδιστα η κυβέρνηση το αντικοινωνικό της έργο. Αυτό όμως που πρέπει να προβληματίσει είναι ότι η πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε όλους μας .

Γιατί απλά, πότε δεν ξέρεις αν θα είσαι ο επόμενος στόχος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter