Αυτές είναι οι φονικότερες πυρκαγιές στην Ρωσία την τελευταία δεκαετία

Αυτές είναι οι φονικότερες πυρκαγιές στην Ρωσία την τελευταία δεκαετία

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε εμπορικό κέντρο του Κεμέροβο στη Ρωσία είναι η τελευταία από σειρά ανάλογων δυστυχημάτων σε ρωσικά κτίρια που οφείλονται στα πλημμελή μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθεί λίστα με τις φονικότερες πυρκαγιές στη Ρωσία την τελευταία δεκαετία:

-2016

– 27 Αυγούστου: Τουλάχιστον 16 μετανάστες εργάτες, οι περισσότεροι από το Κιργιστάν, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη εκτυπωτικής εταιρείας σε βιομηχανική ζώνη στα βόρεια της Μόσχας.

Η πυρκαγιά φέρεται να προκλήθηκε από έναν σπασμένο λαμπτήρα μέσα σε ένα δωμάτιο όπου φυλάσσονταν μεγάλες ποσότητες από εύφλεκτα υγρά και χάρτινα προϊόντα.

– 2015

– 12 Δεκεμβρίου: Φωτιά ξέσπασε σε ψυχιατρική κλινική σε ένα χωριό της νότιας περιοχής Βορονέζ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων 60 με 70 ετών. Πιθανότερη αιτία οι παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

– 2013

– 13 Σεπτεμβρίου: Πυρκαγιά ξέσπασε σε μια παλιά ψυχιατρική κλινική για άνδρες κατασκευασμένη από τσιμέντο και ξύλο στο χωριό Λούκα, νοτιοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης. Οι νεκροί έφθασαν τους 37.

Τη φωτιά φαίνεται ότι προκάλεσε ένας ασθενής, αλλά το ίδρυμα είχε κληθεί να βελτιώσει τα μέτρα πυρασφάλειας.

– 26 Απριλίου: Τριάντα-οκτώ άνθρωποι, κυρίως ασθενείς του ψυχιατρείου, έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο κατασκευασμένο από ξύλο και τούβλα στην περιοχή της Μόσχας. Τα θύματα εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες την ώρα που κοιμούνταν με σφραγισμένα τα παράθυρα.

– 2012

– 3 Απριλίου: Δεκαεπτά μετανάστες εργάτες από την κεντρική Ασία έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε αποθήκη καταστήματος στη Μόσχα, γεμάτη από εμπόρευμα στοιβαγμένο μέχρι το ταβάνι, η οποία είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο σπίτι.

Οι αρχές υποστήριξαν ότι οι εργάτες πιθανόν είχαν ξεχάσει αναμμένο κάποιο θερμαντικό σώμα όλη τη νύχτα.

– 2009

– 5 Δεκεμβρίου: Πυρκαγιά που προκλήθηκε από παράνομα πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου στο νυχτερινό κέντρο Lame Horse της πόλης Περμ στα Ουράλια, στοίχισε τη ζωή σε 156 ανθρώπους.

Από τα πυροτεχνήματα έλιωσαν τα πλαστικά στοιχεία της διακόσμησης και προκλήθηκαν φονικές αναθυμιάσεις. Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία αδυνατώντας να φύγουν από τις εξόδους κινδύνου, οι οποίες ήταν μπλοκαρισμένες.

– 31 Ιανουαρίου: Είκοσι-τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μια κατοικία σε χωριό της απομακρυσμένης Δημοκρατίας των Κόμι στη βόρεια Ρωσία.

– 2007

– 5 Νοεμβρίου: Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε γηροκομείο που στεγαζόταν σε ένα κτίριο του ’50 με ξύλινες δοκούς, κοντά στην πόλη Τούλα, νότια της Μόσχας.

Οι αρχές είχαν επιχειρήσει να κλείσουν το γηροκομείο εξαιτίας των σοβαρών παραβάσεων των κανόνων ασφαλείας. Το κτίριο δεν διέθετε ούτε σύστημα συναγερμού.

– 20 Μαρτίου: Μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα γηροκομείο στο νότιο χωριό Καμισεβάτσκαγια με αποτέλεσμα τον θάνατο 63 ανθρώπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter