Αυτές είναι οι πολυαναμενόμενες ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες το πρώτο μισό του 2019

Αυτές είναι οι πολυαναμενόμενες ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες το πρώτο μισό του 2019

Το 2018 φεύγει, το 2019 έρχεται και μαζί του φέρνει μερικές ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε. Σημειώστε από τώρα τις ημερομηνίες στο καλεντάρι σας για το πρώτο μισό του έτους και ξεκινάτε να μετράτε αντίστροφα. Φύγαμε…

Από τους πιο δυνατούς τίτλους της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα το «Dumbo» (28/3) του Τιμ Μπάρτον με τους Εύα Γκριν, Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κίτον, Ντάνι ντε Βίτο. Η Disney αναθέτει στον οραματιστή σκηνοθέτη την περιπετειώδη live-action μεταφορά της ομότιτλης κλασικής ταινίας του 1941 με πρωταγωνιστή το νεογέννητο ελεφαντάκι με τα υπερμεγέθη αυτιά που μπορεί να πετάει και το θέμα της διαφορετικότητας μπαίνει σε νέες ονειρικές στρατόσφαιρες. 

Το «Χοντρός και Λιγνός» (10/1) του Τζον Ες Μπερντ αφηγείται την ιστορία του διασημότερου κωμικού διδύμου του κινηματογράφου η οποία περιέχει και σκοτεινές ή δραματικές στιγμές, με τους Τζον Σι Ράιλι – Στιβ Κούγκαν να ταιριάζουν ταμάμ για τους ρόλους. 

Στα παιδικά ή animation φιλμ σημειώστε ακόμη το τέταρτο «Toy story» (20/6), το «Lego 2» (7/2), το «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού φίλτρου» (17/1), το «Αλαντίν» (23/5) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι με τον Γουίλ Σμιθ, ενώ το πολυαναμενόμενο «Lion king» του Τζον Φαβρό θα βγει στις αίθουσες τον Ιούλιο.

It’s Lanthimos time

Η «Ευνοούμενη» (7/2) του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται ήδη σε αρκετές λίστες με τα best of του 2018, αλλά εδώ θα το δούμε στις 7 Φεβρουαρίου. Μετά τον «Αστακό» και τον «Θάνατο του ιερού ελαφιού», ο Λάνθιμος επιστρέφει με ένα δράμα εποχής πολλών μεγατόνων (στις αρχές του 18ου αιώνα η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους, αλλά οι γαλαζοαίματοι απολαμβάνουν τα κυνήγια πάπιας και την κατανάλωση ανανά) και υψηλού ιδιότυπου, μαύρου χιούμορ. Η μεγαλύτερη έως τώρα εμπορική επιτυχία του Ελληνα σκηνοθέτη (που για πρώτη φορά δεν υπογράφει το σενάριο της ταινίας του) αναμένεται να ανταμειφθεί με αρκετές οσκαρικές υποψηφιότητες σε λίγες εβδομάδες και οι περισσότερες θα αφορούν σίγουρα τις ερμηνείες των Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν. Η τελευταία είναι φαβορί για το πρώτο βραβείο υποδυόμενη τη φιλάσθενη, κυκλοθυμική και αδύναμη βασίλισσα Αννα η οποία έχει αφήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στη στενή φίλη της λαίδη Σάρα.

Το «Αν η οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει» (21/2), που επίσης θα παίξει στα Οσκαρ, είναι το καινούργιο φιλμ του Μπάρι Τζένκινς, σκηνοθέτη του «Moonlight». Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν (πρωτοδημοσιεύτηκε το 1974), έκανε θραύση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και έκανε πρεμιέρα, καθώς πρόκειται για ένα δυνατό, αντιρατσιστικό δράμα αλλά και μια στιβαρή ιστορία αγάπης.

 Ακόμη μερικά δραματικά φιλμ που θα συγκινήσουν τις πιο ευαίσθητες καρδιές είναι το «Παιχνίδι με τη φωτιά» (10/1), το «Χωρίς οικογένεια» που βασίζεται στο βιβλίο του Εκτορα Μαλό, το «Gloria bell» (18/1) του Σεμπαστιάν Λέλιο με την Τζούλιαν Μουρ και το οσκαρικό «Green book» (3/1).

Τα φιλμ όμως που θα κλέψουν για άλλη μια χρονιά την προτίμηση των πολλών είναι φυσικά τα χορταστικά μπλοκμπάστερ με σούπερ ήρωες. Ηδη η κουβέντα για τους «Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας – Μέρος 2» (2/5) των Αντονι και Τζο Ρούσο έχει ανάψει ως προς το ποιοι ακόμη χαρακτήρες θα τερματίσουν τη δράση τους βάζοντας τίτλους τέλους σε μια ολόκληρη υπερηρωική εποχή. Από κοντά και η «Captain Marvel» (7/3) των Αννα Μπόντεν, Ράιαν Φλεκ είναι τοποθετημένη στο μακρινό 1990 και μας συστήνει μια νέα ηρωίδα της Marvel (η Μπρι Λάρσον του «Room» στον ρόλο), η οποία γίνεται σημαιοφόρος της νέας γενιάς υπερηρώων. 

Πρόσωπο-κλειδί του φιλμ είναι ο Νικ Φιούρι (Σάμιουελ Τζάκσον) που εδώ εμφανίζεται και με τα δυο του μάτια, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα μάθουμε και τη δική του προσωπική τραγική ιστορία. Αλλοι υπερήρωες που θα μας απασχολήσουν είναι ο «Shazam» των DC Comics (4/4) και το νέο κεφάλαιο των X-Men με τίτλο «Dark Phoenix» (6/6).

Τα σκοτεινά φιλμ

Τέλος, στα πιο σκοτεινά φιλμ της χρονιάς εντοπίζουμε το «Us» (14/3) του Τζόρνταν Πιλ με τους Λουπίτα Νιόνγκο, Ελίζαμπεθ Μος, Γουίνστον Ντιουκ. Ο δημιουργός του βραβευμένου με Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου «Τρέξε!» Τζόρνταν Πιλ στη δεύτερη μόλις ταινία του ξαναφέρνει τον σκεπτόμενο τρόμο στα μέτρα μιας συνηθισμένης κατάστασης, η οποία όμως γρήγορα εκτροχιάζεται με μεταφυσικές ανατροπές, βάζοντας μια οικογένεια αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο εφιάλτη της στη διάρκεια κάποιων διακοπών. 


Το «Glass» (17/1) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν πιστοποιεί ότι ο δημιουργός της «Εκτης αίσθησης» επανήλθε δριμύτερος. Καθώς οι πρώτες κριτικές μιλούν για σπουδαία πράγματα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κλείσιμο της άτυπης τριλογίας του Σιάμαλαν (το 2000 στον «Αφθαρτο» απέδειξε πως οι υπερφυσικές δυνάμεις είναι υποκειμενική υπόθεση βάζοντας τον Μπρους Γουίλις απέναντι στον εύθραυστο κύριο Γκλας του Σάμιουελ Τζάκσον, ενώ το 2017 στον «Διχασμένο» παρουσίασε τις 23 διαφορετικές προσωπικότητες του διαταραγμένου ΜακΑβόι) θα φέρει τα πάνω κάτω στη μυθολογία των κινηματογραφικών σούπερ αντιηρώων. Φυσικά πρωταγωνιστούν οι Μπρους Γουίλις, Τζέιμς ΜακΑβόι και Σάμιουελ Τζάκσον. Τέλος, στις 30 Μαΐου ετοιμαστείτε για την επιστροφή ενός μυθικού τέρατος: ο «Godzilla» του Μάικλ Ντόχερτι δεν είναι μόνος του, αφού αυτήν τη φορά επιστρέφει με παρέα στο «King of monsters» για να μας τρομάξει για τα καλά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter