Αυτές είναι οι υποψήφιες για το «θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη»

Αυτές είναι οι υποψήφιες για το «θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη»

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται, φέτος, από την καθιέρωση του «θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.

 Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Απριλίου (στις 20:00), στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα, με ελεύθερη είσοδο.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι: η Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Θέατρο Χώρα), η Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (Διασκευή και Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Θέατρο Skrow), η Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν) και η Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» (Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης, Εθνικό Θέατρο).

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter