Αυτές οι δύο χώρες θα είναι παγκόσμιοι ηγέτες στην πυρηνική ενέργεια σε λίγα χρόνια

Αυτές οι δύο χώρες θα είναι παγκόσμιοι ηγέτες στην πυρηνική ενέργεια σε λίγα χρόνια

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά περίπου 46% έως το 2040. Ωστόσο, δύο είναι οι χώρες που θα ηγηθούν.

Πρόκειται για την Ινδία και την Κίνα, δύο αναπτυσσόμενες χώρες – μεταξύ των κορυφαίων καταναλωτών ενέργειας στον κόσμο – οι οποίες συνεχίζουν τα αντίστοιχα εθνικά προγράμματα πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, πάνω από το 90% της καθαρής αύξησης πυρηνικής ενέργειας θα προέλθει από την Κίνα και την Ινδία.

Η παγκόσμια παραγωγή πυρηνικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 1% το 2017, καθώς ο πυρηνικός στόλος στον κόσμο παρήγαγε 2.503 terawatt-ώρες (TWh) ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για την Κατάσταση της Πυρηνικής Βιομηχανίας για το 2018.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Πυρηνικής Ένωση, η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας που προήλθε πέρυσι από την Ασία αυξήθηκε κατά 8 με 9%, όπως δήλωσε στο CNN στην ετήσια διάσκεψη της Διεθνούς Εβδομάδας Ενέργειας της Σιγκαπούρης, Agneta Rising.

Η Κίνα πρόσθεσε τρεις νέους αντιδραστήρες στο στόλο της το 2017, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός αντιδραστήρων λειτουργίας της να είναι 41 και να έρχεται τρίτη στην παγκόσμια ανάπτυξη. Η χώρα έφθασε και στην υψηλότερη πυρηνική παραγωγή το ίδιο έτος: η συνολική παραγωγή της αυξήθηκε κατά 18%, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση για την πυρηνική βιομηχανία.

Με 22 πυρηνικούς αντιδραστήρες, η Ινδία έχει τον έβδομο μεγαλύτερο στόλο πυρηνικής παραγωγής στον κόσμο, σύμφωνα με αριθμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Η συνολική καθαρή ηλεκτρική χωρητικότητα της Ινδίας, ύψους 6.255 MW, βρίσκεται πίσω από τα 42.800 MW της Κίνας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter