Αυτή δεν είναι Εκκλησία, είναι η φωλιά του φιδιού…

Αυτή δεν είναι Εκκλησία, είναι η φωλιά του φιδιού…

Στον απολογισμό του Πάσχα και ενώ αναμένω την θρησκευτική κατάνυξη να κινηθεί –λόγω υδραργύρου- προς την Αφροδίτη και την γονυκλισία μπροστά στο brazilian, δύο πράγματα έχω να πω:

Την Ορθοδοξία την εννοούμε ως συμβολισμούς, παράδοση και φωτογραφικές στιγμές κεριών, αυγών, αρνιών, επιταφίου άνευ βάθους και σημασίας αλλά γεμάτες μούχλα, σκοταδισμό και συντηρητισμό.

Αν εξαιρέσεις ορισμένους που βλέπουν εσωτερικές αναζητήσεις (σωστές ή λάθος είναι άλλου παππά Ευαγγέλιο) οι υπόλοιποι αρκούνται σε έναν μιμητισμό copy-paste απόρροια μιας ανασφάλειας και άγνοιας την οποία επιχειρούν να αντιμετωπίσουν με την επανάληψη μιας ρουτίνας.

Ακόμα και οι «αριστεροί» πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι -λόγω ψήφων- να παίξουν το θέατρο μπροστά στις κάμερες, απόλυτη παραδοχή πως η χώρα δεν βρίσκεται στον αστερισμό της σκέψης αλλά της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε από αυτή την μεσαιωνική λογική παρά μόνον με τομές Παιδείας, Μόρφωσης και κυρίως καθημερινής πληροφόρησης μακριά από τον σκοταδισμό που θέλουν τα κέντρα ελέγχου των μαζών.

Και ας ξεκινήσουμε με τα στοιχειώδη:

Η ελληνική Πολιτεία και οι Έλληνες υπουργοί δεν έχουν κανένα λόγο να μεταφέρουν κανένα Άγιο Φως, όπως και το κράτος δεν έχει κανένα λόγο να πληρώνει στρατιές ιερέων ή να κάνει κήρυγμα στα σχολεία…

Οι βασικές αρχές του ανθρωπισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Λογική θα αρκούσαν για τον σεβασμό του πλησίον μας… κάτι που βέβαια αρνούνται οι περισσότεροι ιερείς αφού ο «πλησίον» μας πρέπει μάλλον να είναι ομόθρησκος για να μην πούμε και ομόφυλος…

Επιτέλους ας τελειώσει αυτός ο εναγκαλισμός των πολιτικών, της Πολιτικής και της Εκκλησίας…

Σεβαστές οι απόψεις του καθένα και τα πιστεύω του. Άλλο όμως σεβασμός και άλλο κήρυγμα και προπαγάνδα ή διαπλοκή Δικαστικής Εξουσίας, Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Εκκλησίας…

Αν θέλουν οι παπάδες να κάνουν Πολιτική, ας βγάλουν τα ράσα και ας κατέβουν στις εκλογές…

ΥΓ. Μεγάλη Εβδομάδα θυμάμαι που άνοιξα την πόρτα της Μητρόπολης Αθηνών τη στιγμή που ο ιερέας από άμβωνος μιλούσε για τους «προδότες που βρίζουν τους ιερείς».

Αυτή δεν είναι Εκκλησία, είναι η φωλιά του φιδιού… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter