Στη Νότια Κορέα

Αυτή είναι επένδυση: 160 δισ. δολάρια από τη Samsung

O όμιλος Samsung Group, ο μεγαλύτερος οικογενειακά ελεγχόμενος νοτιοκορεατικός όμιλος, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 180 τρισεκ. γουόν (περίπου 160 δισεκ. δολάρια) και θα προσλάβει 40.000 περισσότερους εργαζομένους τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Samsung προέβη στην ανακοίνωση αυτή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομία της Νότιας Κορέας και να δημιουργήσει νέους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υπό τον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για νέους, παρουσιάζοντας έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τον σκοπό αυτό. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί καθώς η αγορά εργασίας βρέθηκε σε στενωπό λόγω των χαμηλών εταιρικών επενδύσεων και της αδύναμης ιδιωτικής κατανάλωσης.

Η Samsung ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα επενδύσει 25 τρισεκ. γουόν (22 δισεκ. δολάρια) σε τομείς, όπως αυτοί της τεχνητής νοημοσύνης, της τεχνολογίας 5G, των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για αυτοκίνητα και των βιοφαρμακευτικών προϊόντων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ πρόσθετες επενδύσεις θα γίνουν και στους ημιαγωγούς και τις οθόνες προκειμένου να διατηρήσει την παγκόσμια ηγετική της θέση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.