Αυτή είναι η δικηγόρος που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα – Τραγική ειρωνεία ότι είχε υπερασπιστεί αναρχικούς απεργούς πείνας! (Photos)

Αυτή είναι η δικηγόρος που χτυπήθηκε με φωτοβολίδα – Τραγική ειρωνεία ότι είχε υπερασπιστεί αναρχικούς απεργούς πείνας! (Photos)

Η γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα-στυλό στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη κατά τα χτεσινά επεισόδια, είναι η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά

Πρόκειται για την εγκληματολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, που στις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα, το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα είχε εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, είχε καταγγείλει στην ηγεσία της αστυνομίας τις φασιστικές θέσεις δοκίμων αξιωματικών και οι καταγγελίες της είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τον Δεκέμβριο του 2014, οι γονείς των Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη, κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, όπου συμμετείχε η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά (βλ. photos), διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter