Αυτή είναι η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Αυτή είναι η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Η νέα_x000D_
εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είχε εισαχθεί τέταρτη στη Σχολή Δικαστών_x000D_
το 1998 και από το 1999 ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού παρέδρου στην Αθήνα. 

Το 2008 έγινε εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και επελέγη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με συντριπτική πλειοψηφία, δέκα προς μία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Το όνομά της έγινε ευρύτερα γνωστό, καθώς μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πριν από δύο χρόνια μετείχε στην αποστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο Παρίσι που, με επικεφαλής τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο, έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, το πρώην στέλεχος της HSBC, στον οποίο οφείλεται η δημιουργία της λεγόμενης “λίστας Λαγκάρντ”, ενώ συμμετείχε και σε διοργάνωση της Eurojust για τα Panama Papers.

Έχει ασχοληθεί με το “σκάνδαλο Volkswagen”, έχει διατελέσει εισαγγελέας κατά του ρατσισμού, ενώ ως εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει χειριστεί υποθέσεις, όπως οι έρευνες για την AGB και την Αττική. Η εισαγγελέας μαζί με τον συνάδελφο της, νυν επικεφαλής των οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, είχαν διαβιβάσει το 2004 στη Βουλή τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να εντοπιστούν ευθύνες του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter