Αυτή είναι η νέα σύνθεση της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής

Ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, η ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να παραμένουν ως είχαν και αντιθέτως να αντικαθιστώνται τακτικά μέλη με δικαστική ιδιότητα που έληξε η θητεία τους.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η νέα σύνθεση της λεγόμενης και ως Επιτροπή «πόθεν έσχες» είναι η εξής:

1) Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πρόεδρος της Επιτροπής (αναπληρωτής: Αντώνης Συρίγος, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης).

2) Γιώργος Κοντός, Αρεοπαγίτης (αναπληρωτής: Θανάσης Καγκάνης, Αρεοπαγίτης).

3) Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναπληρωτής: Κώστας Παραθύρας του Νικολάου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

4) Αριστόβουλος – Γεώργιος Βώρος, Σύμβουλος της Επικρατείας (αναπληρωτής: Παναγιώτης Χαμάκος του Νικολάου, Σύμβουλος της Επικρατείας).

5) Θόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (Αααπληρωτής: Γιώργος Πάσχας).

6) Άννα Ζαΐρη του Ιωάννη, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (αναπληρωτής: Ιωάννης Αγγελής, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναπληρωτής της Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης).

7) Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη (αναπληρωτής: Γιώργος Μόσχος, αναπληρωτής του Συνηγόρου του Πολίτη).

8) Σπύρος Λάππας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (αναπληρωτής: Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).

9) Κώστας Τσιάρας, βουλευτής ΝΔ (αναπληρωτής: Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής ΝΔ)

Τα τακτικά μέλη των οποίων η θητεία έληξε είναι οι: Δημητρούλα Υφαντή, Στυλιανός Λεντιδάκης, Γεώργιος Παντελής. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter