Αυτή είναι η τροπολογία Αυγενάκη για Μελισσανίδη

Η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τα κωλύματα των παραγόντων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρακτικά, για την Ενωση, εφόσον ψηφιστεί, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε κάνει χρήση του νόμου Βασιλειάδη όσον αφορά την παύση του κωλύματος που ίσχυε μέχρι και τον Μάρτιο του 2019. 

Κι αυτό διότι ο Μελισσανίδης ούτε διοικητική θέση ανέλαβε επίσημα στην ΑΕΚ, ούτε μετοχές απέκτησε. Η ΑΕΚ παρ' όλα αυτά εξέδωσε ανακοίνωση για την μεθόδευση του Αυγενάκη που, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, έχει και αιτιολόγηση την έκθεση Macolin, η οποία δεν καθορίζει ποσοστά που μπορεί να έχει κάποιος σε στοιχηματική εταιρία όταν ασκεί διοίκηση σε αθλητικό σύλλογο.

Στην επίμαχη διάταξη αναφέρονται τα εξής:

«Δεν επιτρέπεται να είναι μέλος, μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικού σωματείου που διατηρεί Τ.Α.Α., μέτοχος Α.Α.Ε . που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικής ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, διαχειριστής Τ.Α.Α. που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, μέτοχος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. ή διευθυντικό στέλεχος Α.Α.Ε. που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου, διευθυντικό στέλεχος επαγγελματικής ένωσης του άρθρου 96 ή άλλου φορέα διοργάνωσης αγώνων για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, διαιτητής, βοηθός διαιτητή, παρατηρητής, επόπτης, κριτής, σημειωτής, χρονομέτρης, κομισάριος ή μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου συνδέσμου ή ομοσπονδίας διαιτητών αθλήματος για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, αθλητής, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, βοηθός προπονητή, μέλος του προπονητικού ή του ιατρικού επιτελείου ή του υποστηρικτικού προσωπικού αθλητικής ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει μία ή περισσότερες από τις εξής ιδιότητες:

(α) είναι μέτοχος ή εταίρος: αα) της Ο. Π.Α.Π . Α.Ε. ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης σύμφωvα με τα άρθρα 45 έως 50 του v. 4002/2011 (Α ' 180) ή ββ) εταιρείας συνδεδεμένης με τις εταιρείες της περίπτωσης αα', κατά την έννοια του άρθρου 32 του v. 4308/2014 (Α' 251) ή γγ) άλλης εταιρείας στην οποία οι εταιρείες της περίπτωσης αα' έχουν αναθέσει, με σύμβαση, τη διεξαγωγή των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή την επιλογή των γεγονότων στοιχηματισμού ή τον προσδιορισμό των ποσοστών απόδοσης αυτών ή τη διαχείριση του οικονομικού κινδύνου του στοιχηματισμού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.