Αυτή είναι η τροπολογία Αυγενάκη για Μελισσανίδη

Αυτή είναι η τροπολογία Αυγενάκη για Μελισσανίδη

Η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τα κωλύματα των παραγόντων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρακτικά, για την Ενωση, εφόσον ψηφιστεί, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε κάνει χρήση του νόμου Βασιλειάδη όσον αφορά την παύση του κωλύματος που ίσχυε μέχρι και τον Μάρτιο του 2019. 

Κι αυτό διότι ο Μελισσανίδης ούτε διοικητική θέση ανέλαβε επίσημα στην ΑΕΚ, ούτε μετοχές απέκτησε. Η ΑΕΚ παρ’ όλα αυτά εξέδωσε ανακοίνωση για την μεθόδευση του Αυγενάκη που, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, έχει και αιτιολόγηση την έκθεση Macolin, η οποία δεν καθορίζει ποσοστά που μπορεί να έχει κάποιος σε στοιχηματική εταιρία όταν ασκεί διοίκηση σε αθλητικό σύλλογο.

Στην επίμαχη διάταξη αναφέρονται τα εξής:

«Δεν επιτρέπεται να είναι μέλος, μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικού σωματείου που διατηρεί Τ.Α.Α., μέτοχος Α.Α.Ε . που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικής ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, διαχειριστής Τ.Α.Α. που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, μέτοχος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. ή διευθυντικό στέλεχος Α.Α.Ε. που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου, διευθυντικό στέλεχος επαγγελματικής ένωσης του άρθρου 96 ή άλλου φορέα διοργάνωσης αγώνων για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, διαιτητής, βοηθός διαιτητή, παρατηρητής, επόπτης, κριτής, σημειωτής, χρονομέτρης, κομισάριος ή μέλος του Δ.Σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου συνδέσμου ή ομοσπονδίας διαιτητών αθλήματος για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, αθλητής, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, βοηθός προπονητή, μέλος του προπονητικού ή του ιατρικού επιτελείου ή του υποστηρικτικού προσωπικού αθλητικής ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει μία ή περισσότερες από τις εξής ιδιότητες:

(α) είναι μέτοχος ή εταίρος: αα) της Ο. Π.Α.Π . Α.Ε. ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης σύμφωvα με τα άρθρα 45 έως 50 του v. 4002/2011 (Α ‘ 180) ή ββ) εταιρείας συνδεδεμένης με τις εταιρείες της περίπτωσης αα’, κατά την έννοια του άρθρου 32 του v. 4308/2014 (Α’ 251) ή γγ) άλλης εταιρείας στην οποία οι εταιρείες της περίπτωσης αα’ έχουν αναθέσει, με σύμβαση, τη διεξαγωγή των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή την επιλογή των γεγονότων στοιχηματισμού ή τον προσδιορισμό των ποσοστών απόδοσης αυτών ή τη διαχείριση του οικονομικού κινδύνου του στοιχηματισμού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter