«Αυθαίρετο» ο ανελκυστήρας στην Ακρόπολη! (Pdf)

«Αυθαίρετο» ο ανελκυστήρας στην Ακρόπολη! (Pdf)

Προεκλογικά φώναζαν και μετά λειτούργησαν τόσο «επιτελικά» πρόχειρα οι «άριστοι» του υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Ενώ χρησιμοποιήθηκε ως πολιορκητικός κριός στην προεκλογική περίοδο από τη ΝΔ για να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση με αρμόδια υπουργό τη Λίνα Μενδώνη, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο ΥΠΠΟΑ από την πολυετή θητεία της, άρχισαν οι… ζεϊμπεκιές στον βράχο. Ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης, με χορηγικό πρόγραμμα κατασκευής, καθυστέρησε πάρα πολύ για να λειτουργήσει καθώς φτιάχτηκε άλλος από την αρχή –ενώ είχαν καταγγείλει ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία αδιαφορούσε για την επισκευή (!)– και, τελικά, αφού χρησιμοποιήθηκε ως δούρειος ίππος για να ρίξουν τσιμέντο στην Ακρόπολη, μάθαμε σήμερα ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας!

«Δίχως τέλος είναι οι αυθαίρετες και επικίνδυνες, για ανθρώπους και μνημεία, παρεμβάσεις σε μείζονα ζητήματα των υποτίθεται “υπεύθυνων” εκπροσώπων της πολιτείας» σχολιάζει η παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η οποία απηύθυνε το σχετικό ερώτημα στο αρμόδιο Γραφείο Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων για το ασανσέρ που τοποθετήθηκε πρόσφατα προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση ΑμεΑ στην Ακρόπολη. Η απάντησή του ήταν αποκαλυπτική: δήλωσε ότι όχι μόνο δεν έχει άδεια, αλλά ούτε έχει καν κατατεθεί σχετικό αίτημα προς την υπηρεσία!

Θα περίμενε κανείς να αντιμετωπιστεί η κατασκευή με την πρέπουσα σοβαρότητα και με στοιχειώδη υπευθυνότητα, και πάντως με τη σχολαστική τήρηση των κείμενων διατάξεων για την ασφάλεια λειτουργίας ανελκυστήρων και επιβαινόντων σε αυτούς, σχολιάζει η δημοτική παράταξη και συνεχίζει: «Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για την πρόσβαση αναπήρων στην Ακρόπολη, στο κορυφαίο μνημείο του κλασικού κόσμου και εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας.

Η επίκληση “κοινωνικής ευαισθησίας” στο ζήτημα αυτό αποδεικνύεται προσχηματική και κενή περιεχομένου, όπως ακριβώς έγινε και με τις απαράδεκτες και εκτεταμένες επιστρώσεις του Βράχου με μπετό, εργασίες που, παρότι οδήγησαν και στις ντροπιαστικές εικόνες της πλημμυρισμένης Ακρόπολης, συνεχίζονται προκλητικά, παραβλέποντας τις ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας».

Μάλιστα εν μέσω πανδημίας έγιναν επικοινωνιακές φιέστες για τα εγκαίνια, με τον φωτισμό κ.λπ., από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και με κλειστή την Ακρόπολη, αλλά δεν διασφάλισαν την ασφάλεια των επισκεπτών, και δη των πιο «ευάλωτων».

«Στην πόλη της Αθήνας και παντού, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και οι δημόσιοι χώροι, χρειάζονται εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση» αναφέρει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα για την κυβερνητική άσκηση πολιτικής με ιδιωτικοοικονομικά και επικοινωνιακά κριτήρια και νεοφιλελεύθερη αγοραία οπτική, όπως στη μετατροπή εμβληματικών μουσείων σε εύκολα διαχειρίσιμα κομματικά φέουδα και παραρτήματα χορηγών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/03/601a8e65825e63120611d8d2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter