Αυτή είναι η κανονικότητα που ονειρεύεται η εξουσία; Αιμόφυρτους φοιτητές;

Αυτή είναι η κανονικότητα που ονειρεύεται η εξουσία; Αιμόφυρτους φοιτητές;

Πριν, πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πουλήσει συνθήματα στους φοιτητές του Boston College έπρεπε να τους δείξει σκηνές από το όργιο καταστολής των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία;

Διαβάστε επίσης: Όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός φοιτητή

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο και απροκάλυπτα πια δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό που χτυπάει ανθρώπους στις πλατείες, που μπουκάρει στις ταράτσες των σπιτιών, που προσαγάγει ανθρώπους χωρίς στοιχεία, που πουλάει μαγκιά στους δρόμους και που αν τσαντιστεί και πολύ μπορεί να πυροβολήσει και κανένα 16χρονο μαθητή.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι ένας τρόπος ελέγχου και χειραγώγησης της πιο ενεργής ομάδας της κοινωνίας μας. Τα πανεπιστήμια οφείλουν να είναι χώροι αφύπνισης και αμφισβήτησης κάθε μορφή εξουσίας. Αυτό που μας προφυλάσσει από το να γίνουμε συστημικοί και πωρωμένοι είναι ότι κάθε γενιά συγκρούσεων και διαμαρτυριών φέρνει νέα ζωή, με νέα ερωτήματα, νέες ιδέες.

Πολλοί θα πουν πως τα κινήματα γεννιούνται από τις στάχτες των παλιών. Δεν είναι στάχτες, είναι φωτιά που έρχεται να καταρρίψει το κατασκευασμένο σενάριο της απολιτίκ νεολαίας. Οι φοιτητές και τα φοιτητικά κινήματα δίνουν το παρών και βγαίνουν μπροστά σε κάθε προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού και αποπροσανατολισμού, που επιχειρείται από τα κέντρα εξουσίας.

Μια γενιά που πολύ την λογάριαζαν για χαμένη, χωρίς ενδιαφέρον για την πολιτική, μια γενιά αποδυναμωμένη έρχεται να μας βγάλει όλους στο δρόμο, γιατί αλίμονο αν επιτρέψουμε να μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Η Νέα Δημοκρατία, αυταρχική και μοχθηρή ξαμολάει τα σκυλιά της για να εξασφαλίσουν τη σιωπή. Οι δημοκρατίες παρακμάζουν πολιτικά και αυτά τα κινήματα είναι μεγάλη πρόκληση για τις εξουσίες. Όταν μια κυβέρνηση απαντά με καταστολή, προσπαθεί να υπεραμυνθεί των προνομίων της, θεωρεί ότι απειλείται, ότι μεγάλη μερίδα του λαού δεν την εμπιστεύεται και αυτή είναι η αλήθεια. Η κοινωνία δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και για αυτό μέσω της καταστολής επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό και όσους αντιστέκονται. Μόνο που όσο περισσότερο εξαγριώνεται η εξουσία τόσο περισσότερο ο κόσμος θα βγαίνει στους δρόμους, εκεί που βρίσκεται η πραγματική δημοκρατία και ισονομία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter