Αυτό είναι το… δωδεκάθεο των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη (Photos)

Αυτό είναι το… δωδεκάθεο των συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη (Photos)

Οι_x000D_
νέοι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, δώδεκα τον αριθμό, είναι στη συντριπτική_x000D_
πλειοψηφία τους …παλιοί. 

 Ήδη εκτελούν χρέη συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ, ο οποίος σήμερα αποφάσισε να τους παρουσιάσει ως ενιαίο σώμα και να τους ρίξει στην αρένα της επικοινωνιακής του πολιτικής συνεπικουρία, όχι τόσο της νέας Εκπροσώπου Τύπου Μ. Σπυράκη, αλλά κυρίως των Τομεαρχών της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα, έρχονται για να καλύψουν την έλλειψη πάγκου στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΝΔ και να βγουν μπροστά από τους Τομεάρχες του κόμματος, εξυπηρετώντας την επικοινωνιακή ανάγκη της παρουσίας «νέων προσώπων» και την πολιτική ανάγκη της ΝΔ να στραφεί προς το κέντρο, δεδομένου ότι και η συσπείρωση της εκλογικής της βάσης έχει πιάσει ταβάνι.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από αυτά τα πρόσωπα προέρχονται από το όλον ή το …μερικό ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα ο καθηγητής Θ. Πελαγίδης, σύμβουλος μακροοικονομίας θεωρείται πολιτικός φίλος του Ευάγγ. Βενιζέλου.

Μάλιστα η τοποθέτησή του και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή λέγεται ότι, μαζί με αυτή του Γ. Πρεβελάκ έχει προκαλέσει εντάσεις στο καραμανλικό στρατόπεδο ,δεδομένου ότι θεωρείται ότι δεν προέρχονται από το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματος.

Η αρχή της νέας επικοινωνιακής πολιτικής που προσπαθεί να εγκαινιάσει ο Κ. Μητσοτάκης, έγινε ήδη μέσα στην εβδομάδα , όταν ο Στ. Πέτσας , ήδη σύμβουλός του επί της Δημοσιονομικής Πολιτικής τοποθετήθηκε, πριν από την Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντ. Μπακογιάννη, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας με αφορμή την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ.

 Στο συμβουλευτικό επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ και η Ρεβέκκα Πίτσικα, επί της αξιολόγησης του Στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, η οποία και ‘τρέχει» τις διαδικασίες του Μητρώου και της αξιολόγησης των νέων στελεχών.

 Επίσης , στενά συνεργαζόμενη ήδη με τον Κ. Μητσοτάκη είναι και η σύμβουλος του επί των Μεταρρυθμίσεων, Δόμνα Μαρία Μηχαηλίδου.

 

Σύμβουλος επί των Ευρωπαικών θεμάτων ανέλαβε ο Γ. Ζαββός με 30κονταετή θητεία στις Βρυξέλλες , ως βουλευτής της ΝΔ και ως πρεσβευτής της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Σύμβουλος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ορίστηκε , ο Χρ. Χάλαρης, που από το 2012 εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ. Η Αλεξάνδρα Σδούκου, σύμβουλος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων , έχει κατά το παρελθόν διατελέσει σύμβουλος υπουργών και υφυπουργών στα υπουργεία οικονομίας, Οικονομικών , Περιβάλλοντος κ.α.

Ο Κων/νος Αραβώσης, σύμβουλος ήδη του Κ. Μητσοτάκη σε θέματα περιβάλλοντος , είναι μεταξύ άλλων από το 2016 Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων.

Ο σύμβουλος Ανάπτυξης Τ. Αναστασάτος, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος σήμερα, έχει θητεύσει στη γενική γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών το 2014 επί υπουργίας Στουρνάρα.

Ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου των Συμβούλων του Προέδρου, συνταγματολόγος Γ. Γεραπετρίτης, είναι Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, με σημαντική παρουσία σε εθνικά και διεθνή φόρουμ (για την ανώτατη Εκπαίδευση , για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ.λπ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter